Hlavní obsah

Danny Boyle s Bondem končí, pohádal se s producenty o pojetí příběhu

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavný Danny Boyle, mimo jiné režisér Trainspottingu, v březnu potvrdil, že natočí bondovku. Teď už to zase neplatí, oznámil server Deadline. Oficiální důvod zní „tvůrčí neshody“.

Foto: ČTK

Danny Boyle

Článek

Producenti potvrdili režisérův odchod a dodali, že šlo o jeho rozhodnutí. Zatím platí, že film by měl být v kinech v listopadu 2019. Stihnout se to dá, nicméně s výběrem nového režiséra už nemohou moc dlouho otálet. Herec Daniel Craig stále zůstává Bondem. Jednu dobu byl na agenta 007 vyloženě alergický, ale nakonec se stejně vrátil.

Deadline informoval, že Danny Boyle měl zájem o režii pouze v případě, že bude moci vyprávět příběh svým způsobem bez zásahů producentů, což ale u tohoto typu filmu snad ani není možné.

Foto: Forum Film

Daniel Craig v novém filmu Spectre.

V minulosti se uvažovalo i o režisérovi Denisovi Villeneuvovi (např. Blade Runner 2049) nebo o Davidu Mackenziem. Villenueva ale aktuálně hodně zaměstnává jeho projekt Duna, kde by měl hlavní roli hrát Timothee Chalamet. Mackenzie by byl více dostupný, právě dokončil s Chrisem Pinem film Outlaw King.

Danny Boyle má za sebou slavné filmy jako Mělký hrob či Trainspotting. Patří k nejuznávanějším filmařům na obou stranách Atlantiku. Minulé bondovky točil Sam Mendes. Filmy Skyfall i Spectre sice měly komerční úspěch, stejně jako každá bondovka, ale recenze nadšené nebyly.

Foto: Falcon

V napínavé Temné věži je jediný, kdo je schopen ochránit vesmír před zničením.

Již delší dobu britský tisk spekuluje, že jeden z příštích Jamesů Bondů by mohl být černý. Herec Idris Elba nedávno svými nejasnými vzkazy na internetu spekulace podpořil. Oficiálně se stále nic neví.

Elba patří k poměrně významným britským hercům, k jeho největším úspěchům patří sci-fi 28 týdnů poté či filmy RocknRolla, Americký gangster a Velká hra. Z komerčního hlediska byly největší jeho role ve Star Treku a Avengers.

Reklama

Související články

Zemřela první Bond girl Eunice Gaysonová

Zemřela britská herečka Eunice Gaysonová, představitelka první Bond girl. O jejím skonu informovala agentura DPA s odkazem na Twitter rodiny. Herečce bylo 90...

Výběr článků

Načítám