Hlavní obsah

Videoklipem roku je podle MTV Havana od Camily Cabello

Právo, jaš, ČTK

Klipem roku se na předávání cen MTV v pondělí 20. srpna večer stalo video k písni Havana od kubánsko-americké zpěvačky Camily Cabello. Ta si odnesla také cenu pro umělce roku a celkově obdržela dvě prvenství. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil v Radio City Music Hall v americkém New Yorku.

Foto: ČTK/AP

Hlavní cenu obdržela Camila Cabello

Článek

Když Cabello přebírala cenu z rukou zpěvačky Madonny, řekla: „Tak moc tě miluju. Velmi jsi mě inspirovala. Je to surrealistická chvíle. Opravdu tomu nemohu uvěřit.“

Tři prvenství získal americký zpěvák Childish Gambino za svou politicky angažovanou píseň This Is America. Ocenění obdržel v kategoriích Nejlepší klip s poselstvím, Nejlepší režie a Nejlepší choreografie.

Foto: ČTK/AP

Camila Cabello a Madonna na ceremoniálu

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Jennifer Lopezová na předávání cen MTV

Skladbou roku je Rockstar, kterou zpívají Post Malone a 21 Savage, nováčkem roku se stala Cardi B, nejlepším popovým klipem je No Tears Left To Cry od Ariany Grande, nejlepším hiphopovým klipem Chun-Li od Nicki Minaj, nejlepší taneční klip prezentovali již zesnulý DJ Avicii a Rita Ora k písničce Lonely Together, nejlepší rockový klip mají Imagine Dragons ke skladbě Whatever It Takes.

Foto: ČTK/AP

Nicki Minaj na ceremoniálu v New Yorku.

Foto: ČTK/AP

Nováčkem roku je Cardi B.

V médiích nicméně ostatní části slavnostního večera zastínil monolog Madonny při prezentaci hlavní ceny, kterým chtěla vzdát hold nedávno zesnulé královně soulu Arethě Franklin. Podle agentury AP za svůj „nesouvislý a egocentrický“ projev sklidila kritiku komentátorů a fanoušků Arethy. Těm vadilo hlavně to, že Madonna spíše než o ní mluvila o sobě.

„Jsem úplně mimo. Myslel jsem, že Madonna má vzdávat hold Arethě, ale já slyšel jenom to, jak vzdává hold sobě,“ napsal na Twitter moderátor známý pod pseudonymem Charlamagne Tha God.

Další osobnosti zpochybňovaly, zda byla Madonna tou správnou osobou pro vzpomínání na Arethu. „Aby bylo jasno, miluju Madonnu. Jsem obrovský fanda. Ona by ale neměla být nikde blízko Arethy,“ zněl twitterový příspěvek politického a kulturního komentátora Marca Lamonta Hilla.

Foto: ČTK/AP

Raper Logic zpíval obklopen dětmi.

Podobně jako při jiných velkých večerech amerického showbyznysu z posledních let, ani na předávání cen MTV nechyběl politický přesah. Raper Logic svou skladbu One Day zahájil obklopen davem dětí v bílých tričkách s nápisy Všichni jsme lidské bytosti. Sám interpret měl na sobě černé tričko se vzkazem F*ck the Wall. Na závěr setu, který byl protestem proti rozdělování rodin přistěhovalců, se k dětem připojili jejich rodiče.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám