Hlavní obsah

Julian Marley, Inner Circle, Skatalites a další na největším reggae & ska festivale

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uprising, největší středoevropský festival reggae, ska a dubu se koná 24. a 25. srpna v Bratislavě na jezeře Zlaté písky. Dva dny jsou nabité především zahraničními hvězdami z Jamajky a USA.

Foto: Profimedia.cz

Julian Marley

Článek

Mezi hlavní jména letošního ročníku lze zařadit Juliana Marleyho, syna Boba Marleyho, dále skupinu Inner Circle, Gentlemana, Lady Leshurr nebo The Skatalites.

Mezi nesmrtelné legendy a veterány patří jak jmenovaní The Skatalites, tak Derrick Morgan, Mighty Diamonds a dvojka Lee Scratch Perry & Mad Professor.

Foto: LMB

Gentleman

Program zahrnuje všechny možné odnože a subžánry reggae a ska, je tu dancehall, dub i hiphop a dnb. Organizátoři nevynechali ani české a slovenské interprety, jako jsou raper Rest, Čis T, Vec a Škrupo s kapelou, reggae úderka Urban Robot s MessenJah, Oldhunta a Colectivom, Akustika aj Smola a Hrušky či Pokyman & Lukie Fwd.

V noci navážou na koncerty DJové, High Contrast dokonce s novou živou kapelou, dále Dub Phizix & Strategy, Benny Page, DJ Kato a DJská dvojka Olis Bakulu & Slight s britským MC Jimmy Dangerem.

Na místě je možné stanovat, pořadatelé slibují vyšší komfort a větší plochu pro stany, nový kemp a prostorné pláže Zlatých písků. Na stránkách Ticketportal se prodávají jednodenní i dvoudenní vstupenky.

Reklama

Výběr článků

Načítám