Hlavní obsah

Tomáš Klus to zkouší s filharmoniky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zámku Valeč u Třebíče vystoupí 8. srpna Tomáš Klus s neobvyklým doprovodem. Vedle jeho Cílové skupiny zahraje Moravská filharmonie Olomouc s dirigentem Janem Kučerou.

Foto: Barbora Hrdá

Tomáš Klus

Článek

Tomáše Kluse doprovází většinou Cílová skupina ve složení Jiří Kučerovský, Petr Škoda a Jan Lstibůrek. S filharmonií ale zpracovali šestnáct skladeb Tomáše Kluse v nových aranžích pro symfonický orchestr, které napsal Jan Lstibůrek s výraznou ideovou podporou Jiřího Kučerovského.

„Absolutní volnost, kterou jsem pro tvorbu symfonických aranží od Tomáše dostal, je skvělá a zároveň zavazující. Snažili jsme se na skladby podívat novou optikou. Ne jenom připsat další nástroje, ale většinu písní nově vystavět tak, jako kdyby byly přímo určeny pro setkání Cílové skupiny se symfonickým orchestrem,” uvedl Lstibůrek.

Klus patří momentálně k nejpopulárnějším českým písničkářům, je i držitelem ceny hudební akademie Anděl. Dosud vydal alba Cesta do záhu(d)by, Hlavní uzávěr splínu, Racek, Proměnamě a Anat život není.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám