Hlavní obsah

Jeli jsme rasistické hlášky, směje se vietnamská herečka z české krimi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miss Hanoi je film s krimi zápletkou, v němž hlavní postavy ztvárnili Ha Thanh Špetlíková a David Novotný. Snímek režiséra Zdeňka Viktory vstoupí do českých kin 9. srpna.

Ha Thanh Špetlíková o filmu Miss Hanoi Video: Falcon

 
Článek

„Většinu těch hrozných vtipů jsem vymýšlela já, protože si to můžu dovolit,“ řekla Špetlíková.

„Natáčení s Davidem znamená neustálé výbuchy smíchu, má ve zvyku těsně před ostrou klapkou člověka rozstřelit tím nejblbějším vtipem. Pro nováčka, jako jsem já, to byla hodně tvrdá škola. V jednom kuse jsme na place tvořili fórky, zejména pak ty rasistické,“ dodala.

Novotného postava, stárnoucí kapitán Kříž, je sprostý policajt, kterého život semlel. Celoživotní práce s vrahy a zloději ho naučila jednat tvrdě. Začínající policistka Anička je naopak neuvěřitelně slušná, jako česká Vietnamka má v sobě zbytky východní výchovy, ale české okolí ji mění.

Kříž vede vyšetřování smrti místního grázla, který před lety zabil vietnamskou Miss a Anička mu má pomáhat. Dostává se však pod tlak bývalého přítele a příbuzných, podle kterých se „zkazila“ a nechová se jako správná poslušná vietnamská dívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám