Hlavní obsah

Pódium pro Rolling Stones roste, ve středu večer to vypukne

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská kapela Rolling Stones, která se představí ve středu večer na letišti v pražských Letňanech, vystoupí na scéně, která měří na šířku 79 metrů, na výšku má 32 metrů a její výběh je dlouhý 18 metrů. Monstrum stavělo tři dny 120 techniků kapely a 150 dalších, které management najal z českých zdrojů. Stavba byla dokončena v úterý odpoledne.

Foto: Petr Horník, Právo

Pódium pro koncert skupiny Rolling Stones roste v pražských Letňanech.

Článek

Veškeré vybavení dovezlo na místo konání akce dvacet šest kamiónů plus dalších sedmnáct takzvaných Steel Trucks, které dopravily ocelovou konstrukci. Informoval o tom manažer produkce Dale Skjerseth.

„Letňany poskytují pro takový koncert dobrý a rozsáhlý prostor. Stavím tady už potřetí a jsem zde spokojený,“ řekl Skjerseth, který tam například před dvěma lety připravoval pódium pro vystoupení AC/DC.

Foto: Petr Horník, Právo

Manažer produkce Dale Skjerseth staví v Praze velké pódium potřetí.

Foto: Právo

Hrubá stavba pódia.

Rolling Stones, kteří přiletěli svým bílým letadlem s logem červeného vyplazeného jazyka, jsou v Praze již několik dní. Členové kapely dorazí na místo konání koncertu zhruba tři až čtyři hodiny před jeho začátkem, což je podle slov managementu dostačující doba k tomu, aby se dostatečně připravili na to odvést plně profesionální výkon.

Brány letňanského areálu budou ve středu otevřeny ve čtrnáct hodin. Zhruba v osmnáct hodin by měla vystoupit švýcarská hardrocková skupina Gotthard, o hodinu později se představí Pražský výběr.

Foto: Petr Horník, Právo

Dělníci, kteří na stavbě pódia pracují, mají napilno.

Rolling Stones nastoupí na scénu zhruba ve 20.30 hodin a měli by zahrát devatenáct skladeb včetně dvou přídavků. Akce skončí kolem třiadvacáté hodiny a provoz metra bude prodloužen do dvou hodin ráno.

Návštěvníci nesmějí do areálu vnášet věci větší, než je formát A5 (velikost malého sešitu). Na ploše ani v okolí není možnost úschovny zavazadel a nebude ani možnost zaparkovat automobil.

Foto: Petr Horník, Právo

Pódium v pražských Letňanech roste, ve středu 4. července na něm vystoupí Rolling Stones.

Coby vstupenka slouží RFID náramek, jenž plní i funkci digitální peněženky. V areálu bude k dispozici několik dobíjecích stanic, u kterých bude možné nabít tuto digitální peněženku, a to jak hotově, tak i platební kartou.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám