Hlavní obsah

Metronome Festival Prague očekává až 20 tisíc lidí. Vystoupí The Chemical Brothers, Massive Attack a další

Právo, ČTK, jaš

Pořadatelé 3. ročníku hudebního festivalu Metronome, který se uskuteční 22. až 23. června na pražském Výstavišti, očekávají až 20 tisíc návštěvníků. Na akci vystoupí The Chemical Brothers, Massive Attack, John Cale, Tom Odell, David Byrne, Th!s, Prago Union, Sexy Dancers, Tata Bojs a další. Uvedli to na včerejší tiskové konferenci v Praze.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Massive Attack budou jednou z hvězd festivalu.

Článek

„Na letošní program jsme opravdu pyšní. Je mixem žánrů a hudebních přístupů a každý si v něm najde své. Navíc je záměrně sestaven tak, aby si návštěvníci mohli užít všechna vystoupení, protože se hlavní koncerty nepřekrývají,“ řekla programová ředitelka festivalu Barbora Šubrtová.

Festival budou moderovat herec Marek Taclík a zpěvačka Tonya Gravesová. Bude mít čtyři hlavní scény. Platby budou prováděny bezhotovostně s možností otevření a dobíjení kreditu on-line nebo přímo na místě.

„Na základě akustické studie jsme oproti předchozím ročníkům umístili hlavní scény kvůli snadnějšímu přechodu blíže k sobě,“ sdělil spolupořadatel Martin Voňka.

Se speciálně připraveným koncertem se na Metronome uskuteční v kryté Moon Stage oslava třicetin skupiny Tata Bojs. Do svého programu si přizvala spřízněné kapely Umakart, Midi Lidi a Zrní. „Vybrali jsme si je, protože je máme rádi. Jsou nám hudebně i lidsky blízcí. S některými máme dost podobný typ humoru, což nás spojuje,“ řekl zpěvák a bubeník Tata Bojs Milan Cais.

V doprovodném programu nabídne festival v centru odpočinkové zóny Pendulum Tent, ve které se návštěvníci mohou těšit například na Shoes Jana Krause, parodii oblíbené talk-show, nebo známé stand-up komiky. Zájemci si budou moci vyzkoušet i neobvyklé sporty.

Speciální tramvajová linka propojí festival Metronome se souběžně konanou akcí United Islands of Prague v Karlíně. Areál konání akce bude otevřen 22. června v 15:30 hodin.

Loni na festivalu, který má letos rozpočet přibližně 60 miliónů korun, vystoupil například Sting a skupiny The Kooks a Kasabian.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám