Hlavní obsah

Rolando Villazón vystoupí na Pražském hradě a pomůže dětem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý mexický tenorista Rolando Villazón je také mezinárodním ambasadorem organizace Red Noses Clowndoctors (Zdravotních klaunů), a proto 20. června vystoupí ve Španělském sále Pražského hradu na benefičním koncertě.

Foto: Smart Communication

Rolando Villazón

Článek

Villazón sám působil jako Zdravotní klaun v Mexiku, než se proslavil, a charitu pořád podporuje.

„Jako operní zpěvák můžete cítit publikum, ale nemůžete s nimi hrát. Klauni ale žádné hranice nemají,” uvedl. „To není představení, při kterém děti sedí nebo leží na posteli, ale vtahujete je do hry s sebou, hra se stává realitou.”

„Oni dokážou přeměnit slzy ve smích. Vnášejí do nemocničních pokojů štěstí a barevnost. Jak jen to je možné, doprovázím je na jejich návštěvách po nemocnicích a znovu a znovu se stávám svědkem toho, jak skvělou práci dělají.“

Na koncertě zazní skladby španělských, katalánských, argentinských či mexických skladatelů a Villazóna doprovodí renomovaná kanadská klavíristka Carrie-Ann Matheson. Vstupenky najdete na www.zdravotniklaun.cz/koncert.

Reklama

Výběr článků

Načítám