Hlavní obsah

Tomáš Klus, Slza i Ivan Mládek na Kašpárkohraní

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desátý ročník rodinného festivalu Kašpárkohraní se odehraje 3. června od 10 do 19 hodin v pražské oboře Hvězda. Festival pro děti a jejich rodiče, na který je vstup zdarma, se letos koná společně se Dnem dětí a na Hudební scéně na něm vystoupí Tomáš Klus s kapelou, skupiny Kašpárek v rohlíku, Slza, Pospolu u stolu nebo Ivan Mládek a Banjo Band.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jednou z festivalových hvězd bude Tomáš Klus.

Článek

Kromě Divadelní scény provázené vítězným párem ze StarDance, herečkou Annou Polívkovou a tanečníkem Michalem Kurtišem, festival nabídne i Sportovní scénu a Gastro scénu.

„Kašpárkohraní jsem založil na popud své dcery Viktorie, která nám s manželkou před jedenácti lety, to jí bylo devět, řekla, že jsou festivaly pro dospělé, ale žádný pro děti. Vytvořila tehdy s dnes významným grafikem Michalem Škapou logo kašpárka, které festival provází dosud. Od prvního ročníku je vstup zdarma, na akci se neprodává alkohol ani cigarety,“ řekl Právu zakladatel Viktor Souček.

Kašpárkohraní letos vyhlásilo ve spolupráci se spolkem Nedoklubko kampaň Pomozte nám srdcem, zaměřenou na podporu rodin předčasně narozených dětí v celé republice. Organizátoři vyzývají návštěvníky, aby přinesli namalovaná nebo ručně vyrobená srdíčka, která se budou shromažďovat ve stánku Nedoklubka, kde k nim bude možné připojit osobní vzkazy maminkám předčasně narozených miminek.

„První ročník festivalu se konal v oboře Hvězda a bylo narváno k prasknutí,“ dodal Souček. „Třetí rok jsme se přesunuli na koupaliště Džbán, pak jsme akci několik let pořádali v Praze na Letné a letos se vracíme do Hvězdy.“

Přestože má festival v názvu slovo kašpárek, nesouvisí s kapelou Kašpárek v rohlíku, která na něm letos vystoupí. „Kašpárkohraní vzniklo ještě před Kašpárkem v rohlíku a ta kapela na něm pak měla premiéru. Později vystoupila i na festivalu Hrady.CZ, který rovněž pořádáme. Jsme přátelé.“

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám