Hlavní obsah

Podívejte se na první dabovaný trailer k filmu Solo: A Star Wars Story

Po dvou úvodních ukázkách přichází konečně delší česky dabovaná ochutnávka z očekávaného snímku o Hanu Solovi, nejoblíbenějším syčákovi Hvězdných válek. Film dějově předchází klasickým Hvězdným válkám. Mladý hrdina se teprve potkává se svým věrným společníkem Chewbaccou a sbírá zkušenosti, které mu v budoucnu pomohou vyhrát nejednu vesmírnou bitvu.

Solo: Star Wars StoryVideo: Falcon

 
Článek

Solo: A Star Wars Story je dalším přírůstkem samostatných filmů ze světa Hvězdných válek. Neřadí se tak do hlavní trilogie a v centru zájmu je slavný hrdina Han Solo.

Postava, která se v podání Harrisona Forda stala ikonickou, získala díky dějovému předcházení sérii nového, mladého představitele. Je jím 28letý Alden Ehrenreich, který si zahrál třeba v oceňovaném Allenově snímku Jasmíniny slzy.

Ehrenreich jako mladý Han musí podle ukázky složit posádku a vydat se s ní škodit Impériu. Nemůže chybět Chewbacca a nově představená kamarádka z dětství Qi'ra, kterou ztvárňuje Emilia Clarkeová. Ta je všem milovníkům fantasy známá jako dračí královna Daenerys Targaryen z populárního seriálu Hra o trůny, ověnčeného desítkami cen Emmy.

Foto: Falcon

Alden Ehrenreich jako han Solo a Emilia Clarková v roli Qi´ry

Největším tahákem filmu, vyjma akcí, by ale měl být vznik velkého přátelství se slavným Landem Calrissianem, kterého zde ztvární výborný Donald Glover. Ten se, stejně jako Han, pohybuje v podsvětí a i jeho druhé jméno je prohnanost. Kde Han vyniká ve výborných schopnostech pilota, tam Lando pašuje lidi a libuje si v hazardu. Mentora Hana Tobiase Becketta si zahraje skvělý Woody Harrelson.

Premiéra filmu se uskuteční 24. května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám