Hlavní obsah

Zpěvačka Grace Jones poprvé v ČR. Zlákala ji Ostrava

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extravagantní zpěvačka a herečka Grace Jones poprvé vystoupí v ČR na červencovém festivalu Colours of Ostrava.

Foto: Andrea Clarin

Grace Jones

Článek

Jamajská zpěvačka známá i jako filmová bondgirl a módní ikona si od sedmdesátých let, kdy debutovala albem Portfolio (1977), vyzkoušela reggae, funk i disko a nepřestává překvapovat.

„Grace Jones jsem viděla loni na španělském festivalu Primavera. Bylo to neuvěřitelné vystoupení – někde na pomezí koncertu a šamanského rituálu plného nejrůznějších bizarních kostýmů, ale zároveň skvělé hudby,” tvrdí ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Sedmdesátiletá umělkyně v minulosti pracovala s kdekým. Zahrála si bojovnici Zulu v Conanovi s Arnoldem Schwarzeneggerem i bondgirl ve filmu Vyhlídka na vraždu. A mezitím neustále zpívala – vlastní věci i coververze Iggyho Popa, Roxy Music či The Pretenders. Pracovně se setkávala též s Davidem Bowiem, Davidem Gilmourem, Trickym a dalšími.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Program je kvalitními hvězdami nacpaný k prasknutí – Joss Stone, Jessie J, George Ezra, Paul Kalkbrenner, Ziggy Marley, Future Islands, Beth Ditto či Calexico jsou jen některé z nich. Více informací na www.colours.cz.

Výběr článků

Načítám