Hlavní obsah

Autor Tudorovců a Vikingů se vrhne na Caesara se slavným Scorsesem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tudorovci nebo Vikingové patří k úspěchům britského scenáristy Michaela Hirsta. Nyní se zaměřil na Římany. Velkorozpočtový seriál, který má pod palcem hollywoodská legenda Martin Scorsese, se má jmenovat The Caesars.

Foto: CBC

Tudorovci

Článek

Série bude vyprávět o počátcích Julia Caesara, o Římu, válkách a intrikách. Pilotní díl už byl napsán a počítá se s dlouhým seriálem na několik let, i když s jistotou to bude možné říct až podle komerčního úspěchu. Jisté je, že tohle nebude levná záležitost. Natáčet se má hlavně v Itálii.

Hirst uvedl, že Scorsese - režisér tak slavných filmů jako Taxikář, Zuřící býk, Mafiáni, Vlk z Wall Street a Skrytá identita - se do Římanů vášnivě zamiloval. Podobný příběh prý chtěl natočit už léta.

„On to období upřímně miluje a ví o tom hodně,” ujistil Hirst. Dokonce prý občas něco prohodí v latině s historickým poradcem seriálu.

„Jedna z výhod práce se Scorsesem je to, že herci s ním chtějí točit. Budeme vybírat hodně mladých herců,” upřesnil.

Foto: Právo

Martin Scorsese

Seriál The Caesars bude jiný třeba v tom, že chce líčit Julia Caesara od mládí. Patří sice k velmi často zobrazovaným postavám ve filmu i v divadle, jenže až ve středním věku.

„Ve filmech je to většinou chlápek ve středních letech, který zápasí se spletitostmi politiky. Ale byl fantasticky zajímavý a ambiciózní už v mládí. Hodně z těch Caesarů se dostalo k moci, když byli mladí, a to jsme nikdy neviděli na plátně,” poznamenal Hirst.

„Minulost a současnost je v podstatě to samé, jde jen o kontinuitu. Pomocí seriálů jako Tudorovci a Vikingové jsme je přiblížili dnešním lidem a rezonuje to u nich,” dodal.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám