Hlavní obsah

Future Gate bude mít letos téma Ženy ve sci-fi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Future Gate se odehraje v Praze, Brně, Ostravě, Plzni a Šumperku. Od 15. února postupně ukáže novinky žánru i klasiky se zajímavými ženskými postavami.

Foto: Tristar Pictures

Sexy samoživitelka Sára s "mašinkvérem" (Terminátor 2)

Článek

V rámci tématu samozřejmě nemůže chybět Sarah z Terminátora 2 s Arnoldem Schwarzeneggerem a také Pátý Element a Milla Jovovich s oranžovými vlasy. V sekci legend poběží i slavná polská sci-fi komedie Sexmise.

Z nových filmů bude k vidění např. ujetá sci-fi komedie Neila Gaimana Jak balit holky na mejdanech, která slavnostně zahájí celý festival. Diváci budou také cestovat časem ve filmu Muž s magickou krabičkou od polského režiséra Bodo Koxe, který osobně film v Praze uvede. Třetí novinka bude pojednávat o nebezpečné vesmírné misi dvou kosmonautů, kteří musí opravit stanici Saljut–7.

Tradičně na diváky čeká sekce krátkých filmů ve spolupráci s iShorts v čele s první českou adaptací Stephena Kinga Jsem brána, a nově se na festivalu objeví i sekce dokumentů. O tom, jak možná bude vypadat jídelníček budoucnosti, pojednává dokument Brouci. Amatéři ve vesmíru je příběh dvou vynálezců, kteří se i přes veškeré překážky a s minimálním rozpočtem rozhodnou postavit raketu, která by měla vzlétnout až do vesmíru.

Foto: Česká televize

Hlavní hrdinové seriálu Kosmo.

Komediální seriál Kosmo sice vůbec sci-fi není, ale za to je třeskutě vtipný a návštěvníci to jistě ocení. Přijede i delegace tvůrců.

Pražská část Future Gate bude zakončena symfonickým koncertem Pražského filmového orchestru s živým VJingem dua Cycles, kde diváci uslyší nesmrtelné skladby z filmů 2001 Vesmírná Odysea, Hvězdné války, Temný rytíř, Návrat do budoucnosti a další. Všechny podrobnosti a vstupenky na www.futuregate.cz.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám