Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Prezident Blaník vládne

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žebříček návštěvnosti kin ovládnul Prezident Blaník, politická satira režiséra Marka Najbrta. Na druhé místo odsunul animované Coco.

Foto: Falcon

Marek Daniel jako Tonda Blaník.

Článek

Lobbista Blaník se chce ve filmu stát prezidentem ČR. Rozjede populistickou kampaň, která je parodií událostí, jež ČR skutečně prožila. Tajemné bytosti v maskách ale zabrání asistentovi Žížalovi doručit podpisy na ministerstvo včas, a kandidatura je tak neplatná. Blaník si ovšem vždy poradí. Co třeba prodat Českou republiku Číňanům?

Snímek, který ubíhá velmi svižným tempem, má stopáž jen 85 minut. Vyznačuje se jistou klipovitostí a vrství hlášky a bizarní scénky se skutečnými politiky i celebritami.

Foto: Falcon

Záběr z filmu Prezident Blaník.

Druhé místo obsadil americký animovaný film Coco. Hlavní hrdina Miguel se touží stát uznávaným hudebníkem jako jeho idol Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. Třetí je americký film Jumanji: Vítejte v džungli.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Prezident Blaník63 630
2.1.Coco38 167
3.4.Jumanji: Vítejte v džungli!27 500
4.5.Čertoviny27 317
5.2.Labyrint: Vražedná léčba18 330
6.3.Zoufalé ženy dělají zoufalé věci16 069
7.10.Ferdinand10 316
8.7.Špindl9 147
9.8.Cizinec ve vlaku5 715
10.9.Nejtemnější hodina5 603
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám