Hlavní obsah

Glenn Miller Orchestra je na českém turné

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glenn Miller Orchestra je v České republice. V lednu koncertuje ve dvanácti městech s programem Jukebox Saturday Night. Nese název písně nahrané ve čtyřicátých letech právě Glennem Millerem. Na koncertech zní samozřejmě i řada dalších evergreenů.

Foto: archív orchestru

Glenn Miller Orchestra je světoznámé hudební těleso, které představuje evergreeny.

Článek

Swingový orchestr pod vedením Wila Saldena má za sebou vyprodané koncerty v Ústí nad Labem, Liberci, Pardubicích a Hradci Králové. Ve středu 10. ledna vystoupí v Olomouci, následující den v Ostravě, 12. ledna ve Zlíně a od 13. do 15. ledna jej čekají koncerty v Praze. Jeho české turné vyvrcholí vystoupeními v Brně, Českých Budějovicích, Plzni a Táboře.

Historie původního amerického tělesa Glenn Miller Orchestra sahá do třicátých let minulého století. Glenn Miller se ve třiceti pěti letech stal hvězdou tehdejší hudby. Přinesl do ní nový zvuk založený na perfektní harmonii celého orchestru.

Na podzim roku 1939 začala rádia hrát hudbu jeho orchestru a skladby In the Mood, Pennsylvania 6-500, String of Pearls a Moonlight Serenade se staly populárními po celém světě. I po osmdesáti letech je jeho odkaz stále živý a oblíbený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám