Hlavní obsah

Mariachi, tanec Aztéků a swing dohromady? Navštivte México Mágico

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvyklý festiválek proběhne 24. ledna 2018 v pražské Hybernii. México Mágico spojuje tradiční mariachi písně, tanec Aztéků, starou kastilskou hudbu a také swing od Original Vintage Orchestra.

Foto: Smart

Mariachi Azteca de Praga

Článek

„Kytara je jedním z kulturních symbolů Mexika a zároveň má díky specifickým historickým souvislostem blízko ke střední Evropě. V programu večera hraje kytara prim, ale chystáme i řadu dalších překvapení včetně indiánského tance Aztéků,” řekl  pořadatel festivalu Stanislav Barek.

Koncert zahájí inspirace pro sólovou kytaru, Alejandro Santillan pak předvede za doprovodu bubnů Edwina Aguirre Danza el Fuego - tanec Aztéků, a hudbu původních obyvatel dalších latinskoamerických zemí přiblíží kapela Encuentro.

Historické hudbě se věnuje Karmína a klasický mexický folklór přiveze kapela Mariachi Azteca de Praga pod vedením Alejandra Tameze. Original Vintage Orchestra Petra Kroutila zahraje společně s Mariachi Azteca de Praga mexické skladby a potom swingovou klasiku.

México Mágico bude hlavně, ale ne výhradně o hudbě. Návštěvníky potěší také tradiční mexická kuchyně, prodejní výstava tradičních šperků, látek, oblečení a jiných rukodělných latinskoamerických výrobků. Vstupenky najdete na www.kytaranapriczanry.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám