Hlavní obsah

Václav Neckář nazpíval vánoční píseň

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák Václav Neckář představil se zpěvačkou Dessi a dětským sborem vánoční píseň Andílku náš na internetové televizi Stream.cz.

Foto: Supraphon

Václav Neckář

Článek

První ukolébavku Václav Neckář nahrál s bratrem Janem ve dvaasedmdesáti letech, šlo o Uspávanku pro Honzu. Nyní zveřejnil ve spolupráci s bratrem a zpěvačkou Dessi, která je studentkou zpěvu na Mezinárodní konzervatoři Praha, na Streamu píseň Andílku náš.

„Píseň Andílku náš vznikla v době, kdy se obnovovala tradice festivalu Děčínská kotva a probíhala oblíbená autorská písňová soutěž. Do ní poslali skladbu autoři, tedy můj bratr Honza s Edou Krečmarem. Písničku do soutěže ale nevybrali. Brácha po několika letech dostal zakázku od zahraniční firmy, aby natočil CD českých ukolébavek a vzpomněl si i na Andílka, kterého upravil pro dívčí sbor,“ řekl Václav Neckář.

„CD českých ukolébavek se sice natočilo, ale zahraniční vydavatelství se dostalo do potíží v době krize s prodejem hudebních nahrávek, odešlo z našeho trhu a CD už nevydalo. Takže Andílka opět nikdo neslyšel. Až díky tomu, že jsme v loňském roce udělali pro internetovou televizi Stream.cz Uspávanku pro Honzu, tak nás textař, hudebník, scenárista a filmař Jeňýček Fischer opět oslovil, abychom natočili další ukolébavku. Brácha si zase vzpomněl na toho svého, v šuplíku uloženého, Andílka.

A tentokrát to už opravdu vyšlo,“ dodal.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám