Hlavní obsah

Český slavík zná nominace. Šanci mají i Špinarová, Dymytry nebo Slza

Právo, Jaroslav Špulák

V Hudebním divadle Karlín v Praze proběhne v sobotu večer slavnostní vyhlášení výsledků ankety popularity Český slavík Mattoni 2017. Pořádající agentura Musica Bohemica v pátek zveřejnila jména šesti nominovaných ve třech hlavních kategoriích. Jsou mezi nimi ti, kteří již řadu let obsazují přední příčky, i ti, kteří na ně zaútočili poprvé či je atakují krátce.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slavnostní ceremoniál bude moderovat Ondřej Sokol.

Článek

Mezi zpěvačkami je favoritkou Lucie Bílá, která by v případě prvenství získala již svého dvacátého slavíka. Konkurentkou mezi nominovanými je jí mimo jiné Věra Špinarová, jež letos v březnu předčasně zemřela.

Mezi zpěváky k žádným zásadním změnám nedošlo. Favoritem je opět Karel Gott. Nejzajímavější je nominace skupin. Poprvé se v ní objevila metalová kapela Dymytry, která na koncertech vystupuje v maskách. Podruhé je v ní Slza, jež oslovuje především mladé fanoušky.

Připomeňme, že loni mezi zpěvačkami zvítězila Lucie Bílá před Lucií Vondráčkovou a Ewou Farnou, mezi zpěváky Karel Gott před Tomášem Ortelem a Michalem Davidem a mezi kapelami Kabát před Ortelem a Chinaski.

V kategorii Slavíci bez hranic, v níž je vyhlašován nejpopulárnější slovenský interpret nebo skupina v České republice, jsou v první trojici (podle abecedy) Elán, No Name a Miro Žbirka. Oceněni budou také vítězové kategorií Nejstreamovanější česká skladba na internetu a Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls. Interpret, který získal největší počet hlasů, pak převezme cenu Absolutní slavík.

V současné době mohou fanoušci hlasovat ještě v kategorii Objev roku. Do ní byli nominováni Mirai, Poetika, Pokáč a Vojtaano. Hlasování ukončí moderátor sobotního večera Ondřej Sokol ve druhé polovině přenosu a následně bude vyhlášeno jméno vítěze.

Nominace v hlavních kategoriích

Zpěvačky

Absolonová Monika

Anna K.

Bílá Lucie

Farna Ewa

Špinarová Věra

Vondráčková Lucie

Zpěváci

David Michal 

Gott Karel

Klus Tomáš

Krajčo Richard

Landa Daniel

Ortel Tomáš

Skupiny

Dymytry

Chinaski

Kabát

Kryštof

Ortel

Slza

Slavnostní vyhlášení proběhne v sobotu od 20.20 hodin v přímém přenosu TV Nova. Vystoupí na něm Lucie Bílá, Ewa Farna, Markéta Konvičková, Marta Kubišová, Olympic, Mirai, Marek Ztracený, Jakub Děkan a další. Všichni interpreti i kapely budou hrát naživo. Mnoho zajímavých osobností bude i mezi předávajícími.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám