Hlavní obsah

RECENZE: Niall Horan je na debutu bez chuti

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové dočasně slavného britsko-irského boybandu One Direction se po pozastavení jeho činnosti vydávají na sólovou dráhu. Dalším, kdo na ní (po Zaynu Malikovi a Harrym Stylesovi) zkouší štěstí, je Niall Horan.

Foto: Capitol

Obal nového alba

Článek

Jeho debut se jmenuje Flicker a jistě nepřekvapí, že mezi mladými fanoušky současného popu je o něj velký zájem. Přitom není důvod.

Materiál, který na albu nabídl, je totiž fádní, bez atmosféry a chuti. Horan se v něm chytil do pasti, kterou si nastražil ještě jako člen One Direction.

Jak známo, ta kapela vykrádala popové a rockové hity i klasiky. Postavila na nich svou kariéru s tím, že pokud mladý fanoušek uslyší motiv, který je mu povědomý, kývne na něj. To se stalo a One Direction si z velké části vykradenou hudbou udělali slávu.

Horanovy písničky na albu Flicker sice také občas něco připomenou, jinak jsou však výše popsané filozofie zbavené. A jelikož Horan není nápaditým autorwm a jeho tým na tom není o moc lépe, propluje deset skladeb při poslechu kolem a jsou pryč.

Příjemná je místy folková nálada desky, countryově laděná Seeing Blind má také uklidňující účinky, pořád je to ale jen stylový odskok kvůli tomu, aby kolekce nebyla jednotvárná.

Beztak je. To i když má dobrý zvuk, zpěvák je průměrný a produkce jakbysmet.

Niall Horan: Flicker
Capitol, 35:59

Celkové hodnocení: 45 %

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám