Hlavní obsah

Režisér Hry o trůny se pustí do sci-fi s Tomem Hanksem

Novinky, Stanislav Dvořák

Postapokalyptická sci-fi Bios přilákala herce Toma Hankse. Má ji režírovat Miguel Sapochnik, který má za sebou mimo jiné Hru o trůny, a na produkci se má podílet i Robert Zemeckis.

Foto: Bontonfilm

Tom Hanks

Článek

Craig Luck a Ivor Powell sepsali příběh, který se snaží o filozofický přesah. Je o robotovi, který žije na Zemi po apokalypse. Má ochraňovat posledního přítele svého tvůrce, což je pes. A odcházejícího tvůrce hraje právě Hanks.

Natáčení by mohlo začít zhruba začátkem roku 2018, až se Hanksovi uvolní diář. V poslední době hraje asi ve dvou celovečerních filmech za rok, dělá ale taky produkci jiných projektů, takže je vytížen až dost.

Už 1. února ho diváci uvidí v retro snímku Akta Pentagon: Skrytá válka. Hanks a Meryl Streepová hrají novináře z Washington Postu, kteří veřejnosti odhalili materiály o Vietnamu, a vystavili se tak nebezpečí. Vojenský analytik Daniel Ellsberg předal první části dokumentů z Pentagonu novináři Benu Bradleemu, který o nich napsal v roce 1971. Státní zastupitelství žádalo, aby s tím přestal, což novinář odmítl, a tím začala dlouhá soudní pře, která se dostala až k nejvyššímu soudu. Celé to režíroval Steven Spielberg, podobně jako špiónské retro Most špiónů (2015), kde také hrál Hanks.

Nedávno se herec objevil také v thrilleru The Circle o korporacích, manipulaci a ztrátě soukromí na internetu, který se ovšem vyznačoval naivitou a poměrně malou věrohodností.

Reklama

Výběr článků

Načítám