Hlavní obsah

Přijďte na nejhorší film všech dob, láká Festival otrlého diváka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Podzimní sklizeň Festivalu otrlého diváka proběhne 28. října v pražském kině Aero. V menu najdeme samé lahůdky. Céčkový americký horor natáčený za komunistů v Čechách nebo neméně hrozný film Pokoj nazývaný „Občan Kane špatných filmů“.

Foto: otrlydivak.cz

Céčkový horor Kvílení vlkodlaků II: Tvá sestra je vlkodlak

Článek

Vše zahájí britský thriller Pohled do bělma, následuje v Československu natáčený horor Kvílení vlkodlaků II: Tvá sestra je vlkodlak, plagiát sci-fi hitů Biohazard a pak už přijde Pokoj, údajně nejhorší film všech dob. O jeho vzniku natočil film samotný James Franco.

„Jedná se opravdu o nejhorší film všech dob, nebo je to jen zbožné přání poblázněných fanoušků? Čerpá zdejší vyprávění spíš z nekonečných soap oper, nebo z dějových pasáží v pornu? Může mít nějaký americký biják horší postsynchrony než české filmy? Tříbil režisér a představitel hlavní role Tommy Wiseau svou hereckou metodu sledováním Ala Pacina, Marlona Branda, nebo poloviční rychlostí pouštěného Sylvestera Stallona?“ žertuje dramaturg Festivalu otrlého diváka Petr Šaroch.

Asterová, Kraus a vlkodlaci

V ujetém hororu Kvílení vlkodlaků II: Tvá sestra je vlkodlak, který se natáčel u nás, hrají mimo jiné Jiří Krytinář, Jan Kraus, Ivo Niederle, Jitka Asterová a Valerie Kaplanová.

„Kvílení vlkodlaků II: Tvá sestra je vlkodlak je asi jediný film v historii, ve kterém Jiří Krytinář zemře dvakrát. Lahodně nesoudné pokračování známého hororu Joe Danta Kvílení vlkodlaků se totiž v polovině osmdesátých let natáčelo v komunistickém Československu a do jeho štábu pronikl kromě Krytináře také třeba uvolněný Jan Kraus, prabába všech filmových babiček Valerie Kaplanová nebo propagátorka sexy života Jitka Asterová. Děj se odehrává v Transylvánii, ale natáčel se v Českém Krumlově, který byl ve snímku překřtěn na vlkodlačí vesnici Vlkava,“ poznamenal Tesař.

„Jen málo snímků se například takhle odvážně pouští do explicitního zobrazování vlkodlačí erotiky s celotělně ochlupenými protagonisty. U žádného jiného filmu jsme jako dramaturgové Festivalu otrlého diváka nepocítili takovou hrdost nad tím, že jsme Češi,“ láká Tesař.

Aby diváci zažili dokonalou iluzi přelomu 80. a 90. let, bude béčkový film Biohazard vybaven simultánním překladem Samanthy Bifidus jako u starých pirátských VHS kazet katastrofální kvality. Ve snímku Biohazard navíc hraje slavný Bryan Cranston, pozdější Perníkový táta.

Po této ochutnávce začne hlavní program festivalu pro otrlé koncem února.

Reklama

Výběr článků

Načítám