Hlavní obsah

Začínají přenosy z Metropolitní opery

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotním přenosem opery Vincenza Belliniho Norma začíná další sezóna přenosů z newyorské Metropolitní opery (MET). Je to již po dvanácté, kdy diváci ve světě zhlédnou ve dvou tisících kinech v 71 zemích 11 titulů z repertoárů jednoho z nejslavnějších operních domů. Budou u toho i diváci v Čechách i na Slovensku, v sobotu celkem ve dvaceti pěti kinech včetně tří v Praze.

Foto: ČTK

Z newyorské Metropolitní opery se vysílá řadu let.

Článek

Belliniho Norma začíná v 18.45 a v inscenaci režiséra Davida McVicara se v belcantové tragédii v hlavní roli představí Američanka Sondra Radvanska.

Další role zpívají i Joyce di Donato a Joseph Calleja, všechny tři známe z vystoupení v Praze. Orchestr MET řídí Carlo Rizzi. V neděli 15. 10. se mohou diváci v pražském kině Oko podívat na toto dílo ze záznamu.

Mezi dalšími tituly budou během sezóny 2017/18 i Kouzelná flétna, Tosca, Nápoj lásky či Bohéma. Ta se v režii Franka Zeffirelliho, slavného italského filmaře, stala nejhranější operou v historii MET.

V premiéře uvede MET i moderní operu Thomase Adése Anděl zkázy podle scénáře známého filmu Luise Buňuela. Z našich umělců uvidíme basbarytonistu Adama Plachetku v Mozartově Cosi fan tutte jako Guglielma 31. března 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám