Hlavní obsah

Princ si vzal prince. Gay pohádka bude mít pokračování s adopcí

Novinky, Stanislav Dvořák

Pohádka o homosexuálních princích Princ & princ se dočkala pokračování. Zatímco v prvním díle si princ Bertík místo krásné princezny vybere jejího bratra Krasomila, v dalším díle má dojít i na adopci dítěte. Kniha Král & král & rodina ovšem zatím hledá finance na vydání.

Foto: Větrné mlýny

Obálka připravované knížky

Článek

„Kniha Král & král & rodina nás zavede do období po královské svatbě, kdy se Bertík s Krasomilem již jako král a král vydávají na svatební cestu do tajemné džungle. Zažívají zde jedno dobrodružství za druhým a při putování pralesem se setkávají s mnoha rodinami divokých zvířat a dalších tvorů. Po návratu zpět do království na ně nakonec čeká ještě jedno obrovské překvapení. Při rozbalování kufru narazí na malou holčičku, která se jim tam schovala a oni si ji tak nevědomky přivezli domů. Svatební cesta tak nakonec nečekaně skončí adopcí a z králů se stanou hrdí rodiče,“ popsala za vydavatele Zuzana Kantorová.

„Oba díly knihy s gay královskou tematikou nekompromisně bourají zažité stereotypy o muži a ženě nejenom v našem světě, ale i ve světě pohádek. Děti se díky nim jednoduchou a srozumitelnou formou seznamují s gay tematikou,“ dodala.

Autorkami knih jsou Holanďanky Linda da Haanová a Stern Nijlandová. Do češtiny je převedla Adéla Elbel, která první díl uviděla před sedmi lety na zahraniční dovolené.

„Princ a princ byla u nás jednou z prvních knih, které se zabývají tematikou homosexuality. A protože jsme ji vydávali na crowdfundingovém portálu Hithit, byl kolem ní velký mediální rozruch. Dospělí se pohoršovali, děti kniha bavila,“ tvrdí překladatelka. Kniha Král & král & rodina aktuálně hledá podporu na Hithitu.

Reklama

Výběr článků

Načítám