Hlavní obsah

Poslední rozloučení s Květou Fialovou bude ve čtvrtek 5. října

Novinky, Stanislav Dvořák

Poslední rozloučení s herečkou Květou Fialovou se bude konat ve čtvrtek 5. října v pražském Divadle ABC. Veřejnost je očekávána od 11 hodin, smuteční akt začne ve 12 hodin.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Květa Fialová

Článek

„Poslední rozloučení s Květou Fialovou proběhne v Divadle ABC. Kolegové i veřejnost se budou moci rozloučit ve čtvrtek 5. října ve 12 hodin. Divadlo bude otevřeno od 11 hodin. V prvních řadách budou vyhrazena místa pro rodinu a nejbližší Květy Fialové, balkón a horní foyer pak bude k dispozici médiím. Zbývající volná místa mohou obsadit diváci. Ke vstupu není třeba vstupenka,” sdělila v pátek PR referentka divadla Zuzana Vernerová.

Od úterý 26. září je vedle pokladny Divadla ABC umístěno pietní místo. Lidé si zde mohou připomenout některé z rolí Květy Fialové, které ztvárnila v Městských divadlech pražských, či zapálit svíčku. Je zde také umístěna kondolenční kniha.

Divadelní a filmová herečka Květa Fialová zemřela v úterý 26. září ráno. Většina veřejnosti si ji spojuje s filmy jako Princezna se zlatou hvězdou, Limonádový Joe aneb Koňská opera, Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky či Léto s kovbojem. Mnoho rolí ztvárnila i v seriálech – např. Hříšní lidé města pražského, F. L. Věk, Nemocnice na kraji města a po revoluci třeba Četnické humoresky.

Kolegové na ni vzpomínají jako na něžnou, vtipnou a duchovně založenou osobu. „Byla příkladem všem, koho osud navštívil těžkými ranami. Na to reagovala tím, že to světu oplácela pozitivně. Ona prostě byla něžná, krásná a vtipná ženská, místo aby byla zlomená nebo zničená. Měla dar hluboké pozitivní lidskosti,“ řekl Novinkám herec Václav Postránecký.

Reklama

Výběr článků

Načítám