Hlavní obsah

Do Prahy přijede „Rockyho švagr” Burt Young

Praha

Muzikál Rocky, který se hraje v pražském Kongresovém centru, bude mít v listopadu speciálního hosta. Producenti pozvali na představení amerického herce Burta Younga, který ve filmovém zpracování boxerského příběhu hraje Paulieho, švagra hlavní postavy ztvárněné Sylvestrem Stallonem.

Foto: archiv muzikálu Rocky!

Dnes je hollywoodskému herci 77 let

Článek

Young přiletí do Prahy v pátek 24. listopadu, kdy se půjde podívat na muzikál, a zůstane i na další dvě sobotní představení.

„Když pan Young přijal pozvání, měli jsme ohromnou radost. Je to výrazná postava. Myslíme si, že jsme tím teď mile překvapili celý tým, samotné účinkující a také diváky,“ uvedl k návštěvě jeden z producentů muzikálu Fawad Nadri.

Jaký program bude Young mít, zatím není úplně jasné, diváci by však měli mít možnost potkat se s ním přímo v sále.

Zlaté hodinky

Za roli Paulieho v prvním filmovém Rockym, režírovaném letos zesnulým Johnem G. Avildsenem, získal Young nominaci na Oscara za výkon ve vedlejší roli. Objevoval se potom i v dalších pokračováních.

„Bylo mi velkým potěšením se každé tři čtyři roky vracet. Byla to velká zábava,“ poznamenal Young k natáčení.

Foto: Facebook Burta Younga

Herec byl dokonce nominován na Oskara.

Muzikálového Paulieho ztvárňují herci Roman Vojtek a Heňo Šiška. Postava v muzikálu nezpívá, má ovšem ve scénáři několik vypjatých scén a nechybí jí ani svérázný humor, kterým nešetří.

Nechtěl být hercem

Young kromě Rockyho upoutal třeba také svým výkonem ve snímcích Čínská čtvrť, Banda, která neuměla střílet nebo Zabijácká elita.

Zahrál si v seriálech Walker Texas Ranger nebo Zákon a pořádek a diváci ho mohli zahlédnout také v Columbovi.

Foto: Facebook Burta Younga

První díl populárního Rockyho se natáčel v roce 1976.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel režisér filmu Rocky John Avildsen

Ve věku 81 let zemřel filmový režisér John G. Avildsen. Mezi jeho nejznámější díla patří Rocky, za kterého si odnesl Oscara za nejlepší režii, či tři první...

Výběr článků

Načítám