Hlavní obsah

Úspěšná Mokrá ryba vychází v češtině

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série detektivních příběhů německého spisovatele Volkera Kutschera s komisařem Gereonem Rathem je velice populární nejen v Německu. První příběhem v řadě je Mokrá ryba. V češtině poprvé vyjde v překladu Tomáše Butaly v den Velkého knižního čtvrtka 19. října.

Foto: ČTK

Seriál Babylon Berlín režíroval Tom Tykwer.

Článek

Příběh se odehrává v Berlíně roku 1929. Mladý komisař Rath byl po neúmyslném zabití civilisty v rodném Kolíně nad Rýnem přesunut na tamní mravnostní oddělení. Brzy se však zaplete do vyšetřování, které vede oddělení vražd. Neznámý mrtvý, jehož tělo nese stopy bestiálního mučení, je pro berlínskou mordpartu záhadou.

Na motivy knih s komisařem Rathem vznikl nákladný koprodukční seriál nazvaný Babylon Berlin s udávaným rozpočtem 40 miliónů eur. Jde o historicky nejdražší německý seriál, jehož režie se ujal slavný Tom Tykwer, který je podepsaný například pod filmy Lola běží o život, Paříži, miluji tě nebo Atlas mraků. V hlavní roli se představí Volker Bruch, jehož proslavila role Dietera v oscarovém filmu Předčítač.

První díl seriálu bude odvysílán na programu Sky 13. října.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám