Hlavní obsah

Na jaře přijede do kin Tátova Volha

Novinky, Nela Štefanová, hlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře příštího roku se chystá do kin nový film Jiřího Vejdělka Tátova volha. Ve hvězdně obsazené road movie se v hlavních rolích představí Tatiana Vilhelmová a Eliška Balzerová. Podle režiséra filmu se mohou diváci těšit na příběh s tajemstvím, jakousi milostnou detektivku.

Natáčení filmu Tátova volhaVideo: Novinky

 
Článek

Nejedná se sice o film s ryze ženským obsazením, ale dámy rozhodně budou mít ve filmu převahu. „Je pravda, že mužů bude v tomhle filmu málo,“ usmívá se Martin Myšička, který ve filmu ztvární postavu Petra, rozvodového soudce a manžela hlavní hrdinky Terezy v podání Tatiany Vilhelmové.

Podle něj se také nebude jednat o klasickou komedii. „Nedokážu to říct jedním slovem. Je to, řekl bych, na jednu stranu psychologický příběh, na druhou stranu taková road movie. Zároveň bych řekl, že tam budou i nějaké odlehčené tóny, že to nebude ryze nějaká vážná věc, ale že se i snažíme na to koukat s nadhledem. Takže myslím, že to je takové spojení více rovin do jedné,“ řekl Myšička.

Foto: Novinky

V titulních rolích se objeví Eliška Balzerová a Tatiana Vilhemová.

Na scéně se objeví také Bolek Polívka, jehož postava trpí Alzheimerovou chorobou. Spolupráci s Eliškou Balzerovou a ostatními herci i herečkami ve filmu si pochvaluje. „My se bavíme spolu živě a hezky. Takže to je příjemný, že se člověk těší na kolegy a na kolegyně,“ řekl Polívka, který s Jiřím Vejdělkem nespolupracuje poprvé. Objevil se například v jeho filmech Roaming nebo Muži v naději.

„Já myslím, že filmy tady toho Jiřího Vejdělka vždycky mají smysl a vždycky mají humor, chytrý humor, a jdou vlastně do hloubky. Není to komedie povrchní, vždycky je to o něčem,“ dodal Polívka.

Natáčení si užívá i další hlavní hrdinka Eliška Balzerová, která hraje ve filmu kostýmní výtvarnici Evu a se svou dcerou Terezou  (Vilhelmová) se vydá na cestu po stopách bývalých milenek svého zesnulého muže.

Foto: Novinky

Film bude mít preméru 8.března 2018.

„My jsme pořád na cestě se starou volhou a jedeme za starými přáteli ve starém autě, které se nám nakonec rozbije. Dneska jsme skončili tady, ale příběh říkat nebudu, protože to je pro diváky takové překvapivé, ten motiv, a to, co se tam odehrává, takže bych to nerada prozrazovala,“ uvedla Balzerová.

Sám režisér popisuje film jako netradiční detektivku. „Tak je to příběh s tajemstvím, taková milostná detektivka. Táňa Vilhelmová jako dcera Elišky Balzerové najde po smrti Eliščina manžela a svého tatínka takové indicie, že tatínek vedl divoký život, který možná způsobil, že má někde ještě syna a že Táňa Vilhelmová má někde ještě bratra. Vůbec to není jisté, ale obě dámy se vydají tátovou volhou na cestu po tatínkových bývalých milenkách, aby zjistily, co je pravdy na tom, že tatínek si ještě s nějakou uplet syna, o kterém ony vůbec nic nevědí,“ uzavřel Vejdělek.

Ve filmu si zahrají také Vilma Cibulková, Hana Maciuchová, Eva Holubová nebo Emília Vášáryová.

Reklama

Výběr článků

Načítám