Hlavní obsah

Langerová, Sanchezová, Top Dream Company i Farna. Pražské hudební vinobraní

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejen o víno a burčák půjde během pražských vinobraní. Po celé září budou v různých pražských čtvrtích vystupovat desítky hudebních a tanečních souborů.

Foto: yvonnesanchez.eu

Zpěvačka Yvonne Sanchezová

Článek

Na Střeleckém ostrově začíná vinobraní 8. září. Kromě vína a burčáku zaujme ve 20.00 vystoupení vynikající pop-jazzové zpěvačky s polskými a kubánskými kořeny Yvonne Sanchezové. V sobotu ve stejnou dobu pak ostrov rozpumpuje funk pražských Top Dream Company.

Dožínky na pražské Letné se konají 8. a 9. září. Druhý zmíněný den vystoupí Slza, Ewa Farna, Argema, Pokáč, The Tap Tap, Voxel a Bluetet.

Vinobraní se koná také na Náměstí Jiřího z Poděbrad 15. a 16. září. Kromě občerstvení a programu pro děti pořadatelé slibují, že první večer vystoupí například Gingerhead a Portless, druhý pak Petr Bende, Simple Muffin a Tonya Graves.

Foto: Top Dream Company

Top Dream Company

Malostranské vinobraní má být dozvukem horňáckých slavností a koná se na Kampě 23. září odpoledne. Vystoupí muziky a tanečníci z Horňácka jako HCM Kubíci, HCM Petra Mičky, CM Dur, ženský sbor z Javorníku, Kuželovské zpěvulky, skupina tanečníků ze souboru Suchovjan, taneční soubor Kuželovjan a dětský soubor Lúčánek.

Foto: Olga Špátová

Čtyřikrát zaznělo její jméno jako vítězné během slavnostního ceremoniálu předávání výročních Cen Akademie populární hudby Anděl za rok 2014 v pražském Hudebním divadle Karlín.

Vinobraní na pražské Grébovce proběhne 22. a 23. září. První den vystoupí cimbálovka Primáš a Kapela Hašlerka. Druhý den opět Hašlerka a večer rockový revival Strahov a zpěvačka Aneta Langerová. Na Vysočanské vinobraní můžete zavítat 22. až 24. září na vinici Máchalka. O víkendu tam zahrají a zazpívají Zuzana Vlčeková s Kvartetem, Petr Sovič a Jazz Friend, Papeto a Sunshine & Dixie.

Kunratické vinobraní se koná také 22. až 24. září. Vystoupí tam cimbálovka či harmonikář a 23. září dívčí kapela The Apples. Na Trojském zámku na okraji Prahy proběhne slavnost vína 16. září. Vystoupí Osmikráska, Gitane trio, Rescue či Android Asteroid.

Reklama

Výběr článků

Načítám