Hlavní obsah

Jan P. Muchow a The Antagonists měli premiéru v Poděbradech

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady došlo v pátek večer k pozoruhodné premiéře. Autor filmové hudby a muzikant Jan P. Muchow představil svůj nový hudební projekt The Antagonists. Obklopil se v něm výbornými muzikanty a společně prezentovali filmové melodie, kterých je autorem.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

The Antagonists, vpravo na snímku Ema Brabcová a Václav Havelka, a Komorní filharmonie Pardubice na Soundtracku Poděbrady.

Článek

Na pódiu je doprovázela Komorní filharmonie Pardubice, jež se postarala o pasáže ve skladbách, které stály na důstojnosti takové interpretace, případně to vyžadovaly. Během koncertu došlo na audiovizuální živé provedení skladeb a písní z filmů Samotáři, Grandhotel, Teorie Tygra, Jedna ruka netleská, Ženy v pokušení, Václav a dalších.

Jan P. Muchow na modrém koberci, který má na Soundtracku Poděbrady stejnou váhu, jako ten červeným na jiných filmových akcích, vysvětlil, že protagonistou v jeho novém projektu je jeho hudba, zatímco jeho přátelé v kapele jsou antagonisty. Sestava pro poděbradský koncert nicméně neodpovídala té, kterou avizoval před festivalem. Základem zůstali on, zpěvák a kytarista Václav Havelka, kytarista Marek Doubrava, bubeník Jan Janečka a zpěvačka Ema Brabcová.

Právě hlasová spolupráce Brabcové a Havelky byla příjemným překvapením vystoupení. O vizuální doprovod těžící z filmů, k nímž Muchow napsal hudbu, se postaral Jaromír Vondrák aka VJ Clad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám