Hlavní obsah

Letní jazzová dílna pokřtí album

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní jazzová dílna Karla Velebného se koná od 12. do 19. srpna ve Frýdlantu v Čechách již po čtyřiatřicáté. Týdenní seminář je nejstarším specializovaným kurzem v České republice, na němž zvláště mladí hudebníci a zpěváci pronikají do tajů jazzové interpretace.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Zpěvák Lee Andrew Davison je ve Frýdlantu oblíbeným hostem.

Článek

I letos bude účastníky školit sbor zkušených lektorů, který tvoří Luboš Andršt (kytara), Josef Fečo (kontrabas), Lee Andrew Davison (vokály), Zdeněk Fišer (kytara), Rostislav Fraš (saxofony), Miroslav Hloucal (trubka), Pavel Razím (bicí nástroje), Jiří Stivín (flétny) a další.

Bude pokřtěno album After Midnight in Frýdlant, které po skončení loňského ročníku natočil 5 O‘Clock Big Band pod vedením Neila Wetzela a Garyho Rissmilera, kde sekci frekventantů posílilo několik lektorů.

V úterý 15. srpna bude na frýdlantské radnici zahájena výstava fotografií Jazz World Photo 2017 a po vernisáži zahrají od 18 hodin na nádvoří frýdlantské radnice lektoři Letní jazzové dílny. Ve středu 16. srpna od 18 hodin vystoupí hvězdné lektorské sestavy na koncertu, jaký je možné slyšet jenom jednou za rok na nádvoří frýdlantského zámku.

Poslední dva večery budou patřit koncertům frekventantů, s nimiž kapelníci připraví vystoupení dvou big bandů.

Reklama

Výběr článků

Načítám