Hlavní obsah

Nové knihy: Táborská, Ringo Čech, Kristofová i Schlink

Právo, František Cinger

Příběh dívky „bez“ rodičů, originální rekonstrukce legendy o dívčí válce, román o dvou bratrech, násilnících i úvahy o smyslu života a o překonávání překážek. A samozřejmě audiokniha a komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Dita Táborská:

Malinka

Nové knihy

Když Malinku Ina s Jaromírem ke svým dvěma synům adoptovali, měla téměř ve všech kolonkách rodného listu vepsán údaj Nezjištěno. Dvaadvacetiletá Malka se dostává do situace, která ji nutí odpovědět si na otázku, co vlastně dělá mámu mámou.

Host, 439 stran, 329 Kč

František Ringo Čech:

Dívčí válka

Nové knihy

František se společně s bratrem o dějinách poprvé dozvídal od babičky. Vyprávěla jim o praotci Čechovi a oni se dmuli pýchou, že se jmenují stejně jako on a tajně doufali, že jsou jeho potomci. Z legend ji zvlášť zajímala dívčí válka. Knihu doprovázejí kresby Oty Jiráka.

Eminent, 144 stran, 299 Kč

Agota Kristofová:

Velký sešit

Nové knihy

Ve tvrdém a násilnickém světě za války vyrůstají dva chlapci – dvojčata. Ti jsou spjatí jak pokrevně, tak psychicky. Deníkovou formou napsaný příběh o jejich vyrůstání na venkově, kam je odveze matka, aby přežili válečné období. Žena, u které zůstávají, je však bije...

Bookmedia, Audiotékas, mp3 ke stažení, 3:31 hodin, vypráví Kryštof Hádek, 199 Kč

Bernhard Schlink:

Letní lži

Nové knihy

Povídky o nás, světoobčanech, kteří se často cítíme jako bezdomovci. Díky moderním technologiím se můžeme kdykoliv s kýmkoliv spojit, ale často je taková komunikace pouze potvrzením naší osamělosti. Osamělosti, jež je důsledkem toho, že jsme hnáni za úspěchem.

Prostor, přeložila Zlata Kufnerová, 248 stran, 287 Kč

Fabienne Bettingová:

Přeloženo s láskou

Nové knihy

Thomas Lagrange je průměrný mladík, který místo hledání práce fantazíruje o své platonické lásce, lektorce mesménštiny, Malislovně Jeroně. Když se vyzbrojen svými chabými znalostmi tohoto jazyka ujme překladu bizarního románu, doufá, že ho to s dívkou jeho snů opět spojí...

XYZ, 336 stran, 349 Kč

Lucie Antošíková:

Z toho co bylo / Zůstává to co bude

Nové knihy

Monografie představuje jednu z určujících osobností české literatury od šedesátých let dvacátého století, básníka, literárního kritika, editora, překladatele a pedagoga Antonína Brouska.

Host, 232 stran, 269 Kč

Zygmunt Bauman:

Tekuté časy

Nové knihy

Objevná pojednání o tekuté modernitě proměnila naše uvažování o současném světě. Autor zkoumá zdroje nejistoty, která utváří naše životy dnes, a zároveň předkládá stručný a přístupný úvod do svého originálního náhledu na život v naší době.

Academia, přeložila Helena Šolcová, 100 stran, 235 Kč

Stephen Joseph:

Co nás nezabije

Nové knihy

Traumatická událost, která rozbíjí dosavadní život, nemusí nutně znamenat zkázu. Pokud se člověku podaří najít v sobě silné stránky a přínos celé události, získat podporu okolí, vybudovat si nový život na základech starého, může vyjít posílen s novými hodnotami.

Portál, přeložila Pavla Le Roch, 312 stran, 425 Kč

Hadžime Isajava:

Útok titánů 12

Nové knihy

Průzkumníci vyrážejí Erenovi na pomoc do Lesa titánů, kde před nedávnem tolik z nich položilo život. Zatímco jeho přátele plánují záchrannou akci, Eren v sobě objevuje netušené schopnosti, které by mohly pomoci zvrátit situaci v jeho prospěch.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 200 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám