Hlavní obsah

Kapele Scooter hrozí za vystoupení na Krymu trest Kyjeva. Prý šlo o trestný čin

Berlín

Německá hudební skupina Scooter se provinila a bude čelit právním důsledkům ze strany ukrajinských úřadů. Vystoupila totiž na festivalu na Krymu, který v roce 2014 anektovalo Rusko. V sobotu zveřejněném rozhovoru s listem patřícím mediální skupině Funke to uvedl ukrajinský velvyslanec v Německu.

Foto: Profimedia.cz

H.P. Baxxter, zpěvák německé skupiny Scooter.

Článek

Podle velvyslance bylo rozhodnutí Scooteru odjet ve čtvrtek na Krym „nelegální” a „nešlo pouze o skandál, ale o trestný čin se závažnými právními důsledky.” Nejde prý o drobný přestupek, ale o závažnou věc, která bude potrestána. Ukrajinské úřady již podle diplomata proti kapele podnikly právní kroky.

Známá německá technopopová skupina byla v pátek pozvána na rockový festival do krymského města Balaklava. Její frontman H.P. Baxxter minulý měsíc německým médiím řekl, že Scooter pojede na Krym zahrát, ne se politicky angažovat. K nynějšímu obvinění se kapela zatím nevyjádřila, napsala agentura Reuters.

Scooter vznikl v roce 1993 a patří k nejúspěšnějším německým skupinám. Má za sebou 30 milionů prodaných nosičů a na 90 zlatých a platinových desek za prodej. Kapele se podařilo umístit 23 hitů do první desítky hitparády, což se od roku 1956, kdy se v Německu poprvé objevily žebříčky popmusic, nikomu nepodařilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám