Hlavní obsah

Nové knihy: Kotleta, Black, Wiesel i Červená

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příliv nových titulů nezastaví ani vedro. Apokalyptické drama Františka Kotlety, příběh z doby Rudolfa II., dále romány, kniha poučení o světě, komiks i audiokniha. Se Soňou Červenou.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

František Kotleta:

Poločas rozpadu

Volné pokračování románu Spad. Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na kterou dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, tvrdý, radioaktivní… Zbytky lidí se snaží přežít v jeho troskách a vybudovat něco jako civilizaci. Jsou ale takoví, kteří civilizaci nechtějí. Vlastně nechtějí ani divošství. Touží po jediném – dokončit práci, kterou začaly světové mocnosti ve své válce. A proti nim stojí ti, kteří věří v nové začátky. Ale – stojí tenhle svět vůbec za záchranu?

Epocha, 304 stran, 299 Kč

Benjamin Black:

Zkrotit vlka

Nové knihy

Během zimy 1599 přijíždí do Prahy mladý učenec Christian Stern, aby zkusil své štěstí na dvoře výstředního císaře Rudolfa II. Císař ho pověří úkolem najít vraha zabité dívky – jeho milenky Magdalény.

Moba, přeložila Jana Jašová, 288 stran, 269 Kč, e-kniha 199 Kč

Jenny Colganová:

Léto s vůní čerstvého chleba

Nové knihy

K přílivovému ostrůvku v Cornwallu přilnula Polly Waterfordová natolik, že jí neposloužil jen jako přechodná štace, ale nabídl jí vše, po čem toužila. Jenže život je proměnlivý, a zatímco blízkost moře zůstává neměnná, v ostatních bodech čekají všemožné zvraty.

Argo, přeložila Jana Koubová, 364 stran, 298 Kč

Elie Wiesel

Svítání

Nové knihy

Příběh mladého muže: nedávno se vrátil z koncentračního tábora, kde byla zavražděna celá rodina a také jeho důvěra v lidskost. Ocitá se v zemi, kde před staletími žili předkové a kde snad i on by mohl setrvat. V zápase o tuto zemi dostane úkol - zabít člověka.

Irene Press, přeložila Alena Smutná, 80 stran, 190 Kč

Laurie R. Kingová:

Případ Máří Magdaleny

Nové knihy

V srpnu 1923 navštíví Mary Russellovou a jejího muže Sherlocka Holmese Dorothy Ruskinová, která ze Svaté země přivezla svitek s textem, jenž vypadá jako autentický list napsaný počátkem letopočtu samotnou Máří Magdalenou. Jenže Dorothy záhadně zemře...

Argo, přeložila Alžběta Lexová, 292 stran, 298 Kč

Soňa Červená recituje melodramy

Nové knihy

Bouře a klid, básně Emy Destinnové, v podání skladatele Otomara Kvěcha, Kafkovy sny Silvie Bodorové a Kuchyňská revue Bohuslava Martinů ve struhujícím podání jedinečné umělkyně.

Radioservis, CD, mp3, 57:31 hodin, 229 Kč

Franz-Olivier Giesbert:

Trhačka zubů

Nové knihy

Mladičké pomocnici v zubařské ordinaci Lucille ukončila Velká francouzská revoluce šťastné dětství v Normandii a vrhla ji do víru událostí v hlavním městě. V den, kdy pařížský lid vyplenil královský palác, se rozhodla zasvětit život trestání všech nepravostí.

Argo, přeložil Jan Seidl, 368 stran, 358 Kč

Fredrik Backman:

Co by měl můj syn vědět o světě

Nové knihy

Pokus otce vysvětlit dvouletému synovi, jak funguje svět. Autor vtipně stírá všechny úzkosti a nedostatky rodičů jednadvacátého století v půvabné knize plné poctivých obav a nepodmíněných vyznání lásky, která zasáhnou čtenářovo srdce.

Host, přeložila Helena Matochová, 210 stran, 259 Kč

Xavier Dorison:

Modrá Crew 4: Třetí zákon 1+2

Nové knihy

První dva díly mysteriózní středověké detektivky. Pátrání po náboženském artefaktu, které může změnit celý křesťanský svět. Začíná to vypáleným klášterem a povražděnými mnichy. Po důvodech pátrá inkvizitor v nemilosti, a tím zahájí svou cestu do pekel...

Crew, přeložil Richard Podaný, 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám