Hlavní obsah

Nové knihy: Enger, Isaacson, Nečas i Hessová

Právo, František Cinger

Jedna detektivka, pohádky a několik životopisů věnovaných Einsteinovi, Coco Chanel i dozorci Kolínskému, známému z Fučíkovy Reportáže. A dvě rady, jak si zlepšit život.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Thomas Enger:

Smrtelná rána

Nové knihy

Uplynuly dva roky ode dne, kdy Henning Juul při požáru ve svém bytě, který někdo zapálil, přišel o syna Jonase. Od té doby vytrvale pátrá po viníkovi této tragédie. Postupně rozkrývá jeden kriminální případ za druhým a stopy, které sleduje, nyní konečně vedou k rozuzlení.

Moba, přeložila Alice Týnská, 344 stran, 339 Kč, e-kniha 229 Kč

Rudolf Lukeš, Marcela Jaklová:

Oplatková Markéta

Nové knihy

Pohádky o malé školačce Markétě, která prožije část prázdnin v lázeňském městě u strýce a tety. Teta Jindřiška peče v krámku u kolonády oplatky, které Markéta miluje. Průvodcem je jí skřítek Vřídloveček, přebývající u Rusalčina pramene, s nímž prožije řadu dobrodružství.

Nakladatelství Krigl, 80 stran, 188 Kč

Walter Isaacson:

Einstein. Jeho život a vesmír

Nové knihy

Vynikající dílo, které poprvé zpracovává Einsteinův život v celé jeho šíři, neboť Hebrejská univerzita v Jeruzalémě podle poslední vůle jeho nevlastní dcery uvolnila přes 3 tisíce stran nových dokumentů, především fyzikových dopisů jeho první a druhé ženě i dětem.

Audiotéka, mp3 ke stažení, 24:40 hodin, čte Vladislav Beneš, 299 Kč

Jaroslav Nečas:

Adolf Kolínský

Nové knihy

Starší generace si vybaví statečného dozorce „Kolína“ z Fučíkovy nesmrtelné Reportáže psané na oprátce. Byl Adolf Kolínský (1905–1973) skutečně tím bájným hrdinou? Monografie se ho snaží představit jako obyčejného člověka.

Academia, 140 stran, 245 Kč

Megan Hessová:

Coco Chanel – Ilustrovaný svět módní ikony

Nové knihy

Kniha není jen další běžnou biografií, ale především jde o luxusní dílo, které bude ozdobou každé knihovny. Je plná krásných ilustrací mapujících životní příběh Gabrielle „Coco“ Chanel a znázorňujících ikonické kousky z jejího módního domu.

Esence, 208 stran, 399 Kč

Zdenko Maršálek:

„Česká“, nebo „československá“ armáda?

Nové knihy

Publikace vůbec poprvé detailně mapuje národnostní složení československých vojenských jednotek v zahraničí během 2. světové války a tím přináší na problematiku exilového vojska zcela nový pohled. Kromě Čechů a Slováků v něm totiž bojovala řada dalších čs. občanů.

Academia, 528 stran, 450 Kč

Helena Frischerová

Dny mého života

Nové knihy

Helena Frischerová (1906–1984) pocházela z Prostějova a na začátku třicátých let doprovodila manžela za prací do Sovětského svazu. Ve  vzpomínkách se věnuje letům 1937–1947, keré strávila jako jedna z obětí „velkého teroru“ v táborech sovětského gulagu.

Academia, 280 stran, 375 Kč

Elizabeth Blackburnová, Elissa Epelová:

Telomery

Nové knihy

Napadlo vás někdy, proč někteří šedesátníci vypadají na čtyřicet a také se tak cítí? Ačkoli se na stárnutí a nemocech podílí mnoho faktorů, dr. Blackburnová objevila biologický ukazatel zvaný telomeráza, enzym obnovující telomery, které ochraňují naše genetické dědictví...

Jota, přeložil, Jan Kozák, 399 stran, 398 Kč

Vladislava Mlada Jirásková:

Síla léčivých polévek

Nové knihy

Nabídka osmdesáti léčivých polévek. Jsou výživné, ale dají se zařadit do jídelníčku i při redukci váhy. Zároveň léčí, protože to jsou životabudiče a tekuté elixíry z rostlin, léčivých bylin, zeleniny, masa nebo ryb.

Eminent, 216 stran, 349 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám