Hlavní obsah

Nejpřehrávanější hit světa zakázali v Malajsii jako nemravný

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malajsie zakázala píseň Despacito od zpěváka Luise Fonsiho kvůli údajné nemravnosti, uvedla britská BBC. Nedávno byla vyhlášena nejstreamovanější skladbou na internetu, když za šest měsíců posbírala zhruba 4,6 miliardy přehrání.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Luis Fonsi

Článek

Státní média už nesmějí Despacito vysílat a soukromým bylo naznačeno, že by měla přistoupit k autocenzuře. V Malajsii vládne dlouhodobě velmi přísná cenzura.

„Despacito se nebude vysílat na státem vlastněných stanicích, protože jsme obdrželi stížnosti od veřejnosti. Text není vhodný,” tvrdí Salleh Said Keruak, ministr zodpovědný za média a telekomunikace.

Především tamní islámská strana už dříve požadovala, aby cenzura song zakázala, protože má sexuální obsah. Islámská politička Atriza Umar popsala písničku jako „porno“.

Písni, kde figuruje i raper Daddy Yankee, se od vydání v lednu nesmírně daří a stala se globálním internetovým hitem. V dubnu vydal remix zpěvák Justin Bieber.

Reklama

Výběr článků

Načítám