Hlavní obsah

Michal Prokop na Konopišti s některými svými hosty zpíval

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Krásný ztráty Live vyvrcholil v sobotu v noci v amfiteátru na Konopišti punkrockovým koncertem skupiny Visací zámek. Na dvoudenní akci přišlo asi patnáct set diváků, jejím hostitelem byl zpěvák a hudebník Michal Prokop.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Michal Prokop zpíval i se skupinou Precedens. Na snímku se zpěvačkou Ivou Marešovou.

Článek

Na pódiu se v sobotu představili zástupci několika hudebních generací. Program začal v poledne koncerty skupin Gingerhead a Sunflower Caravan, které zastupovaly generaci nejmladší.

Devadesátá léta připomněli Kamil Střihavka se skupinou Leaders!, Blanka Šrůmová a Jan Sahara Hedl s projektem Něžná noc nebo kapela Mínus123minut, která se na scénu po několikaleté pauze vrátila loni. Osmdesátkovou generaci na Konopišti zastoupili Precedens, Michal Ambrož a Hudba Praha a Visací zámek. Trio Prokop, Andršt a Hrubý pak přineslo hudební pohled do časů nejstarších.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Na Konopišti v sobotu vystoupil i Kamil Střihavka.

Michal Prokop několikrát během pátku a soboty překvapil tím, že se na pódiu k některým hudebním tělesům přidal. V pátek například k formacím Kukulín nebo Luboš Andršt Blues Band, druhý den se na pódiu objevil s kapelou Sunflower Caravan, s Precedens i s Michalem Ambrožem a Hudbou Praha.

„Jako hostitel festivalu Krásný ztráty Live jsem chtěl dát tímto způsobem najevo, že s umělci, kteří na akci hrají, mám něco společného. Většina společných písní vycházela z toho, že jsme se takříkajíc repertoárově sešli. Pro mě samotného bylo překvapivé hostování v bloku mě oslovili mě s tím, jestli bych si s nimi nechtěl zazpívat písničku Tys kámen z alba Město ER. Nezpíval jsem ji mnoho let, takže to pro mě byla nejenom radost, ale i tak trochu výzva,“ vysvětlil Prokop Novinkám.

Dodal, že jej inspiroval Eric Clapton, který si na svém Crossroads Guitar Festivalu s některými svými hosty na pódiu zahraje. „Přijde mi, že by návštěvníci měli dostat něco, co nikdy jindy a nikde jinde nedostanou,“ dodal.

Na otázku, zda bude festival příští rok pokračovat, odpověděl: „Byl bych moc rád. Musíme ale s dalšími pořadateli dramaturgicky i ekonomicky vše zhodnotit. Potom se rozhodneme.“

Reklama

Výběr článků

Načítám