Hlavní obsah

Gheorghiu a Vargas se zastavili v Praze

Právo, VLA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pátečním zahájením 26. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu v Českém Krumlově se tradičně v Praze objevily největší hvězdy galakoncertu. Jsou jimi rumunská sopranistka Angela Gheorghiu a mexický tenorista Ramón Vargas.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Angela Gheorghiu a Ramón Vargas včera na tiskové konferenci.

Článek

Společně s dirigentem Leošem Svárovským, který bude řídit PKF-Prague Philharmonia, vyjadřovali pěvci na tiskové konferenci radost z nadcházejícího koncertu. „V Krumlově zazpívám podruhé,“ řekl Vargas, jenž zavzpomínal na koncert před šesti lety.

„V tak krásném prostředí musíme repertoár přizpůsobit místu i očekávání lidí, akustice prostoru i počasí,“ dodal pěvec, jenž patří k nejžádanějším tenoristům současnosti.

Rumunská sopranistka Gheorghiu slíbila, že vedle klasických árií italských a francouzských mistrů dojde i na Dvořákovu Rusalku, kterou má ve svém repertoáru. „Ze středeční pražské zkoušky mám skvělý dojem a myslím, že se posluchači mají na co těšit,“ vyznal se i dirigent Leoš Svárovský, jenž slíbil i několik překvapení mezi přídavky.

Festival potrvá do 5. srpna a v 19 koncertech se představí i další hvězdy – cellista Mischa Maisky a houslista Julian Rachlin.

Reklama

Výběr článků

Načítám