Hlavní obsah

Die Antwoord dovezli na Rock for People gejzír africké energie

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Čtyři studiová alba, třináct videí, z nichž každé znamenalo porušení všech tabu. Umění provokovat, ale i humor, nezměrná a překypující energie, hudební údernost. To a mnohem více je jihoafrická skupina Die Antwoord, která jako jedna z hlavních hvězd letošního ročníku festivalu Rock for People (RfP) vystoupila v závěru prvního festivalového dne.

Die Antwoord dovezli na Rock for People gejzír africké energieVideo: Ludmila Žlábková, Novinky

 
Článek

Třiadvacátý ročník festivalu je přitom teprve ve své polovině. Jihoafričani tak nebyli jedinými hvězdami, které letos do Hradce Králové zavítaly či zavítají. Velký zájem je i o vystoupení skupin Paramore či amerických Evanescence. A své slovo tu mají nejen zahraniční hosté, ale i zástupci domácí hudební scény. Své padesáté narozeniny tu v úterý oslavila například zpěvačka Jana Jelínková ze skupiny Sto zvířat. Ve speciálním programu Dáma s čápem uvedla písně ze svého stejnojmenného sólového alba.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Tečku úterního programu obstaralo kultovní seskupení Die Antwoord z Jihoafrické republiky

Na více než deseti pódiích vystoupí přes sto českých i zahraničních kapel a hudebníků, připraven je i bohatý doprovodný program, například workshopy či diskuse se zajímavými osobnostmi z hudební branže. Kdo si chce sám zahrát, je pro něj připravena REC stage, jinde mohou zájemci šlápnout do pedálu, vyrobit elektrický proud a podpořit vybranou kapelu nebo využít originálního spojení jukeboxu a živé kapely.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Tečku úterního programu obstaralo kultovní seskupení Die Antwoord z Jihoafrické republiky.

Novinkou je i speciální aplikace do mobilních telefonů, v níž bude mít návštěvník například mapu, včetně vyznačení rozložení jednotlivých stánků, nebo si do ní může zanést svůj vlastní program. Milovníci adrenalinu se mohou projet provazovou lanovkou nad hlavami ostatních nebo si prohlédnout festivalový areál z ptačí perspektivy z balónu.

Příjezd návštěvníků i jejich doprava z letiště do města je vždy logisticky náročný. Při cestě do Festival Parku na hradeckém letišti lze využít linkové trolejbusy i autobusy Dopravního podniku města Hradec Králové, připravena je i autobusová kyvadlová doprava. Viditelně označené autobusy jsou pro návštěvníky festivalu zdarma, a to na základě platné vstupenky či festivalového náramku, kyvadlová doprava je navíc letos bezbariérová.

Více o programu na www.rockforpeople.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám