Hlavní obsah

Divadelní Lásky jedné plavovlásky bude sledovat i Forman

Režisér Miloš Forman bude prostřednictvím přímého přenosu sledovat hru Lásky jedné plavovlásky, kterou herci brněnského divadla Husa na provázku zahrají na ostravském festivalu Colours of Ostrava. Pořadatelé akce ještě řeší, zda oscarový režisér pozdraví návštěvníky v sále, informoval dramaturg divadelní scény festivalu Jiří Moravčík.

Foto: Milan Malíček, Právo

Režisér Miloš Forman

Článek

„Komunikovali jsme se syny pana Formana a s jeho manželkou. Od ní jsme už dostali dopis, že se rád na inscenaci podívá. I přesto, že si bude muset přivstat. Podle amerického času to bude v 06.00,” řekl Moravčík. Reakce režiséra na hru nastudovanou podle Formanova filmu z 60. let byla podle něj nadšená.

Přímý přenos pořadatelé zajistí pomocí internetu. Představení bude Forman s manželkou sledovat z pohodlí domova. „Nyní řešíme, zda pan Forman také pozdraví návštěvníky v sále Multifunkční auly Gong,” uvedl Moravčík s tím, že chystané propojení má být poctou k režisérově jubileu. Letos oslavil 85. narozeniny.

Hru Lásky jedné plavovlásky brněnské divadlo hraje už několik let. Pro ostravský festival ale režisér Vladimír Morávek chystá speciální verzi ušitou na míru velkému sálu Multifunkční auly Gong. Diváci se například mohou těšit na sbor pionýrů či opravdovou vojenskou sanitku jezdící po jevišti.

Festival Colours of Ostrava letos od 19. do 22. července nabídne víc než 350 programových položek na 20 scénách. Vystoupí tam australská rocková kapela Midnight Oil, americká písničkářka a pianistka Norah Jonesová či německé elektronické trio Moderat.

Reklama

Výběr článků

Načítám