Hlavní obsah

Nová alba: Katy Perry, Nickelback i Chuck Berry

Právo, Jaroslav Špulák

Jedna hvězda vedle druhé, přitom přicházejí z různých období. Taková je albová nabídka tohoto týdne. Na svět se prodrala nová deska Chucka Berryho, který v březnu skonal, také kapely Nickelback nebo zpěvačky Katy Perry. A to není všechno.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová alba 23.týden

Článek

Katy Perry: Witness

Foto: Capitol

Nová alba

Páté studiové album americké zpěvačky Katy Perry přináší nepříliš překvapivý elektropop. Je na něm patnáct skladeb, nicméně žádná z nich není něčím výjimečná. Na podzim vyjede vokalistka na koncertní turné k desce.

Nickelback: Feed The Machine

Foto: Warner Music

Nová alba

Kanadští Nickelback vydali desku s písněmi, kterou se nesou v pro ně tradičním duchu. Ctí rockový fundament, dynamiku i interpretační vyspělost. Jedenáct skladeb má jiskřivý rockový drajv, kapela dál odvádí dobrou práci.

Chuck Berry: Chuck

Foto: Decca

Nová alba

Vyšlo posmrtné album americké rokenrolové ikony Chucka Berryho. Skonal letos 18. března. Svou závěrečnou studiovou desku ohlásil ale už loni 18. října, v den svých devadesátých narozenin. Jde o jeho první album s novými písněmi po 38 letech.

Anathema: The Optimist

Foto: Kscope

Nová alba

Britská skupina Anathema je na scéně již sedmadvacet let. Nyní nabízí jedenácté studiové album, na kterém se pohybuje především v oblasti alternativního rocku. Ke slyšení jsou i prvky progresivního rocku a také patrná autorský i interpretační zkušenost.

Ani Di Franco: Binari

Foto: Righteous Babe

Nová alba

Americká skladatelka, hudebnice a zpěvačka Ani Di Franco je pilná. Novinka je její dvacáté studiové album a ona na něm s důsledností sobě vlastní předkládá příjemné písničky, v jejichž zvuku jsou pop, folk i alternativní přístup.

Rancid: Trouble Maker

Foto: Epitaph

Nová alba

Rancid jsou zajímavá americká kapela, která své nejslavnější období prožívala v devadesátých letech minulého století. Aktuálně vydává své deváté studiové album, na kterém se pohybuje v oblasti svižného punk rocku.

Rise Against: Wolves

Foto: Virgin

Nová alba

Pod producentským dohledem Nicka Raskulinecze vyšla osmá studiová deska americké kapely Rise Against. Postupuje na ní dále v oblasti punk rocku, přitom tu a tam ukročí do hájemství metalcoru. Energie pobrala dostatek.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám