Hlavní obsah

Cowboy Bebop. Další anime se dočká hrané série

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské anime Cowboy Bebop z devadesátých let se dočká hrané televizní verze. Po známé japonské klasice Ghost in the Shell, kterou natočili se Scarlett Johanssonovou v hlavní roli, je to další animovaný příběh, který bude přepracován.

Foto: Bandai Visual Company

Cowboy Bebop

Článek

Produkce Cowboy Bebop se ujaly Tomorrow Studios a ITV Studios a na vše dohlížejí výkonní producenti z firmy Sunset Inc., která je zodpovědná za originální verzi. Herecké obsazení zatím není známo.

Cowboy Bebop se odehrává v roce 2071. Hrdiny jsou Spike Spiegel a jeho odvážná banda dobrodruhů, kteří si říkají „kovbojové“, létají vesmírem a chytají zločince. Původní anime mělo v rámci žánru jistý úspěch i mimo Japonsko. Někteří tvrdí, že je to snad „nejlepší anime všech dob“.

V roce 2001 vznikl japonský celovečerní film Cowboy Bebop, který režíroval Šin'ičiró Watanabe, ten byl ale také animovaný. Sklidil dobré recenze.

Smíšené reakce vyvolal americký film Ghost in the Shell, který je hranou verzí staršího japonského animáku. Hlavní hrdinka Major má zcela robotické tělo, jen mozek lidský. Když neznámý zločinec začne vraždit vědce mocné společnosti Hanka Robotics, vidí svůj úkol jasně. Postupně se ale situace komplikuje. Major bojuje s psychickými problémy, se záblesky v mysli, které naznačují, že je něco špatně s její identitou. Zatímco hledá vraha, blíží se k odhalení úplně jiného, děsivějšího tajemství.

Film Ruperta Sanderse byl natočen zručně a napínavě, ovšem dnes už příběh působí trochu zastarale. Někteří skalní příznivci japonského originálu byli hollywoodskou verzí znechuceni.

Reklama

Výběr článků

Načítám