Hlavní obsah

Herečku vyhodili ze CNN za vtip s mrtvým Trumpem

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Známou americkou herečku Kathy Griffinovou už v zábavném pořadu CNN nechtějí. Zveřejnila fotku, kde drží v ruce gumovou hlavu amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Foto: Profimedia.cz

Kathy Griffinová

Článek

„CNN ukončilo dohodu s Kathy Griffinovou ohledně účinkování v silvestrovském pořadu,“ sdělila CNN.

Donald Trump prohlásil, že je to „úchylné“, a jeho žena Melania označila foto za „zneklidňující“. Pochybuje prý o „mentálním zdraví osoby, která to udělala“.

„Kathy Griffinová by se měla stydět. Mé děti, zvláště 11letého syna Barona, to trápí,“ řekl Trump.

Griffinová se pak za fotku omluvila.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Americký Donald Trump v Kvirinálském paláci v Římě před setkáním s italským prezidentem Sergio Mattarellou.

Strašidelný obrázek kritizuje také dcera Billa Clintona Chelsea. „Vtipkovat o zabití prezidenta není nikdy vtipné,“ tvrdí Chelsea.

Bývalý republikánský kandidát na prezidenta Mitt Romney napsal: „Naše politika klesla na příliš nízkou a vulgární úroveň, ale fotka Kathy Griffinové se propadla do ještě odpornější a děsivější oblasti.“

Muzikant žádal smrt Obamy, Trump ho pozval do Bílého domu  

Ve skutečnosti nápad americké herečky není zdaleka tak nový a šokující, jak někteří tvrdí. V dnešních filmových komediích jsou vtipy o smrti běžné stejně jako mrtvoly, uříznuté části těl a podobně. Atentáty na politiky jsou také ve filmech velmi časté, včetně komedií. Herečka pouze navázala na běžný černý humor, který dnes prochází dokonce i v politicky korektním Hollywoodu.

Sám Donald Trump navíc hostil v Bílém domě kontroverzního hudebníka Teda Nugenta, který veřejně žádal smrt Baracka Obamy, poznamenala BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám