Hlavní obsah

Cenami ověnčená Lenny, Klus i Elán zahrají na Trnkobraní

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vizovické Trnkobraní, neboli „hudebně-švestkový festival“, se bude konat v pátek a sobotu 18. a 19. srpna v areálu likérky ve Vizovicích nedaleko Zlína.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvačka Lenny

Článek

Jednou z hvězd programu bude zpěvačka Lenny, která v pondělí ovládla hudební ceny Anděl. Získala ceny za album, videoklip a skladbu roku a stala se i nejlepší zpěvačkou roku. Návštěvníci Trnkobraní si tak mohou poslechnout materiál z nejlepší české desky roku 2016 Hearts.

Hlavní kapelou festivalu bude podle pořadatelů Elán a z dalších jmen uvedli například Tomáše Kluse a Michala Hrůzu, Katarínu Knechtovou, No Name, Mandrage, Tři sestry či Mňága a Žďorp.

Legendární skupina Elán se na Trnkobraní představí ve dvouhodinovém sobotním vystoupení s velkou LED projekcí a světelnou show.

Foto: Lucie Levá

Elán, zleva Ján Baláž, Jožo Ráž a Vašo Patejdl

„Kapela Elán má za sebou podobnou historii a muzikantský příběh jako festival Vizovické Trnkobraní, který probíhá již padesát let na hranicích Moravy a Slovenska, zažil v minulosti řadu vrcholů i pádů a podařilo se mu překonat mnohé peripetie,” tvrdí organizátor Michal Šesták.

„Eláni za svou historii zase naplnily stovky hal a stadiónů bývalého Československa, současně jim v jednu chvíli hrozil i nečekaný konec kariéry a v čase letošního Trnkobraní zahájí svoji padesátou hudební sezónu. K oslavám padesátin Trnkobraní se tak více než symbolicky hodí,” dodal.

Na Trnkobraní dále vystoupí Slza, Gazdina Roba, Citron, Zoči Voči, Thom Artway nebo O5 a Radeček a Fleret. Chybět nebude oblíbená soutěž v pojídání švestkových knedlíků otevřená široké veřejnosti, letos proběhne v sobotu ve 13.15 hodin, stejně jako vyhlášení vítězů tradičního Jelínkova koštu.

Vstupenky na Trnkobraní lze do 31. května zakoupit za sníženou cenu na oba dny za 730 korun a s VIP kempem za 950 korun. Vstupenky jsou i na jednotlivé dny. Více na trnkobrani.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám