Hlavní obsah

Anděly ovládla zpěvačka Lenny

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Zpěvačka Lenny ovládla v pondělí večer Ceny Anděl v pražském Lucerna Music Baru. Vyhrála v kategoriích zpěvačka roku, album roku, skladba roku i videoklip roku. Do Síně slávy byla uvedena zesnulá zpěvačka Věra Špinarová.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítězkou kategorie Zpěvačka roku se stala třiadvacetiletá dcera Lenky Filipové vystupující pod jménem Lenny.

Článek

Zpěvačkou roku letos akademie zvolila Lenny za album Hearts.

„Díky akademii za tuto krásnou cenu a chtěla bych poděkovat za inspiraci oběma dámám, které jsou nominované se mnou,” ocenila Lenny kolegyně Martu Kubišovou a Lenku Novou.

Skladbou roku byla zvolena písnička Hell.O opět od Lenny. „Tahle cena patří padesát na padesát Ondrovi Fidlerovi, se kterým jsme tu písničku napsali původně pro někoho jiného. Strašně moc mě to těší,” řekla Lenny.

Další kategorie, v níž uspěla Lenny, je videoklip roku, který vznikl pro píseň Hell.O. „To jsou žně dneska,” podivila se.

Za chvíli ale musela na pódium znovu, protože zvítězila i v kategorii album roku díky desce Hearts.

„Já počtvrté moc děkuju, díky akademii, díky moc všem v tomhle sále, protože jste pro mě obrovskou inspirací a zaplavuje mě pocit velké vděčnosti,” řekla zpěvačka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Skladbou roku byla vyhlášena písnička Hell.o zpěvačky Lenny. Ocenění zpěvačce předal Dan Bárta.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Objevem roku byl vyhlášen třiadvacetiletý zpěvák Thom Artway

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Skupinou roku byla vyhlášena akustická kapela Jelen v čele s Jindrou Polákem za jejich album Vlčí srdce.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Mezinárodní federace hudebního průmyslu za nejprodávanější album roku 2016 vyhlásila desku Karla Gotta 40 slavíků. Na snímku Karel Gott přebírá ocenění z rukou Leoše Mareše.

Skupinou roku je Jelen za desku Vlčí srdce.

„Děkujeme akademii, děkujeme, že jsme dostali cenu, děkujeme našemu labelu a děkujeme našim rodinám za obrovskou podporu a děkujeme fanouškům,” vzkázala kapela.

Zpěvákem roku byl zvolen Thom Artway za desku Hedgehog. Objevem roku je také Thom Artway. „Nebylo by to, kdybych neměl svou kapelu a nebylo by to, kdybych neměl skvělého producenta,” poznamenal mimo jiné mladý zpěvák.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Cenu za Věru Špinarovou převzal její syn Adam Pavlík.

Cenu pro Věru Špinarovou převzal její syn. „Nevím, co bych měl říct... slova jsou v tuto chvíli zbytečná. Já vám hrozně moc děkuju,” řekl Adam Pavlík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Do Síně slávy hudebních cen Anděl byla členy Akademie populární hudby zvolena zpěvačka Věra Špinarová (na snímku z 28. července 2013). Zemřela letos 26. března ve věku 65 let.

Nejprodávanější deskou byl vyhlášen výběr hitů Čtyřicet slavíků Karla Gotta. „To jsem opravdu nečekal. Dvojcédéčko Čtyřicet slavíků mapovalo moji pěveckou dráhu... Supraphon by ho nemohl prodávat, kdybych tehdy vystoupil z ankety popularity, jak jsem to původně myslel. Odůvodnil jsem to tím, že chci uvolnit trůn mladým zpěvákům,” řekl.

„Už to nikdy neudělám, že bych vyhrožoval, že bych něco skončil. To se nestane,” dodal.

Ceny Anděl: Přehled vítězů

Album roku: Lenny - Hearts

Skladba roku: Lenny - Hell.O

Skupina roku: Jelen - Vlčí srdce

Zpěvák roku: Thom Artway - Hedgehog

Zpěvačka roku: Lenny - Hearts

Objev roku: Thom Artway - Hedgehog

Videoklip roku: Lenny - Hell.O (režie Tomáš Kasal)

Síň slávy: Věra Špinarová

Večer moderoval Libor Bouček. Nejvíce nominací (čtyři) měla letos Lenny. Po dvou získali Jelen, Prago Union, Priessnitz a Thom Artway.

Reklama

Výběr článků

Načítám