Hlavní obsah

Electric Lady staví funky hrady z písku

Novinky, Stanislav Dvořák

Píseň o pomíjivosti Castle of Sand (Hrad z písku) se dočkala veselého pop-funky zvuku. Česká kytaristka a zpěvačka Electric Lady ji vydává zhruba tři měsíce od pop-rockové balady A Part Of My Heart, kterou pro ni napsal Ivan Kral.

Electric Lady - A Castle Of SandVideo: Electric Lady

 
Článek

Píseň prý ležela dlouho nedokončená v šuplíku. „Prostě a jednoduše nebyla inspirace skladbu dokončit. Když jsme se ale dozvěděli, že budeme hrát před Nik West, najednou přišla múza a píseň byla takřka ihned dopsaná.“

„Nic není navěky a život přináší změny. To staré musí odejít stejně tak jako hrad z písku zmizí dřív či později pod vlnou přílivu,“ řekla Tereza.

S produkcí Electric Lady pomáhal její baskytarista Marek Cába. „Klip vznikl u mě v obýváku, rozložená bicí souprava s bušícím bubeníkem byla na hraně hlasitosti, ale naštěstí na nás policii nezavolali,“ dodala Tereza. Byly v něm použity i záběry z USA. Klip natočil kameraman a hudebník Jiří Mucha, který se zároveň ve svém plzeňském studiu postaral o střih.

Electric Lady (vl. jménem Tereza Hrubanová) je mladá talentovaná kytaristka a zpěvačka, která vystupuje v ČR i v zahraničí. Svou kapelu založila v roce 2013 a uspěla se singlem Storm, který se dostal i na MTV. Vyhrála také bluesovou soutěž Blues Aperitiv.

Roku 2015 vydala debutovou desku Electrical, kterou natočila na základě pozvání bubeníka od Kirka Covingtona do USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám