Hlavní obsah

Nové knihy: Niel, Donutil, Vacek, Boucq

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky přinášejí historické romány, nové vydání Babičky Boženy Němcové, audiokniha, kdy Donutil čte Pavla, další vzpomínky generála Vacka i komiks Francoise Boucqa.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

František Niedl:

Ve službách mocných

Nové knihy

Další díl románové epopeje zavede Beneše z Vřesova do autorem milovaných jižních Čech. Někdejší johanitský rytíř Wolfram Katzinger z Olšové se s řádem rozchází. Je ale vůbec možné ho opustit beze ztráty cti? Navíc zvažuje možnost služby u krále Jana Lucemburského.

Moba, 272 stran, 299 Kč

Anne OʼBrienová:

Králova konkubína

Nové knihy

Jedno manželství. Tři lidé. Pyšný král. Milující manželka. Nechvalně proslulá milenka. Rok 1362. Filipa Henegavská si v klášteře vybírá mladou dívku, sirotka. Alice Perrersová neměla od narození nic kromě ctižádosti. Královna ji povolá ke dvoru, kde na ni čeká jistá role...

BB art, přeložila Blažena Kukulišová, 380 stran, 299 Kč

I. J. Parkerová:

Ohně bohů

Nové knihy

Nový příběh z řady detektivních knih o Sugawaru Akitadovi, ministerském úředníkovi v Japonsku během období Heian, které odpovídá zhruba našemu 9. až 12. století. Stane se hlavním podezřelým v případu vraždy jednoho z nejvýše postavených šlechticů říše.

Garamond, přeložil Tomáš Kříž, 344 stran, 280 Kč

Miroslav Donutil čte povídky Oty Pavla

Nové knihy

Povídky z prostředí Berounky z meziválečného i válečného období i sportovní povídky nesmrtelného autora namluvil herec, který řekl: Povídky Oty Pavla jsem četl už jako kluk a vracím se k nim dodnes. Každý musí obdivovat krásnou češtinu a poutavý vypravěčský styl.“

Fonia s.r.o., 4:33 hodin, CD 319 Kč, mp3 269 Kč

Miroslav Vacek:

Celý život v jednom šiku

Nové knihy

Poutavý pohled na vývoj ČSLA a posléze Armády ČR a také mimořádně čtivou a zasvěcenou analýzou vojensko-politické situace v Evropě i ve světě. Součástí knihy je tříhodinové DVD včetně záznamu přehlídky v květnu 1985 a vystoupení cvičenců na spartakiádě v roce 1985.

Victory, 200 stran, 245 Kč

Božena Němcová:

Babička

Nové knihy

Klasické dílo české literatury vychází v upravené reedici Roberta Adama, opírající se o první znění z roku 1855. S rozšířeným komentářem přední literární historičky Jaroslavy Janáčkové, v němž odhaluje mnohá tajemství geneze textu.

Host, 312 stran, 299 Kč

Zdeněk Matějček:

Rodiče a děti

Nové knihy

Stále aktuální kniha dětského psychologa Zdeňka Matějčka (1922 – 2004), který dokázal své poznatky z bohaté praxe předávat lidsky a jednoduchým jazykem. I dnes dokáže moudře oslovit rodiče i prarodiče, jak vnímat dětskou duši a chovat se k potomkům.

Vyšehrad, 360 stran, 298 Kč

John Gray, Arjuna Ardagh:

Pravý muž 21. století

Nové knihy

Každý z nás je jedinečný a má své poslání. Kniha je průvodcem, který vede muže na cestě poznání vlastního nitra. Učí je chápat smysl věcí i vlastního konání, nevyhýbat se emocím, učit se je rozpoznávat a naslouchat pocitům sebe i lidí kolem.

Metafora, přeložila Kateřina Orlová, 240 stran, 279 Kč

Francois Boucq:

Dobrodružství Jeronýma Moucherota

Nové knihy

„Francois Boucq nakreslil mnoho vážných a politických věcí. Tvořil podle scénářů lidí, jako byli Alexandro Jodorowsky, Jerome Charyn či Yves Sente… Ale pro představení tohoto slavného tvůrce jsme vybrali jeho vlastní komiks,“ uvedl ke knize šéfredaktor vydavatelství Crew Jiří Pavlovský.

Crew, přeložil Richard Podaný, 200 stran, 589 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám