Hlavní obsah

Vrací se série Better Call Saul související s Perníkovým tátou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Better Call Saul se objevil v roce 2015 a hned zaujal diváky i kritiku. Volně navázal na úspěchy série Breaking Bad (Perníkový táta). Na stanici AMC startuje 13. dubna už třetí řada.

Foto: AMC

Seriál Better Call Saul

Článek

Seriál stojí na postavě Saula Goodmana, pochybného amerického právníka/podvodníka, a jeho perfektním ztvárnění hercem Bobem Odenkirkem. Saul žije v Albuquerque v Novém Mexiku a snaží se zbohatnout různými kšeftíky. Ve zmateném a ne právě šťastném Saulovi divák tuší vnitřní boj mezi chamtivostí a zbytky slušnosti.

Další série se bude soustředit na složité bratrské vztahy mezi Jimmym a Chuckem a na tajemného Gustava Fringa, který chce Albuquerque ovládnout s fastfoodovým řetězcem Los Pollos Hermanos.

Děj se odehrává šest let předtím, než se Saul střetne s Waltem. „V třetí sérii uvidíte, jak se ze slušného člověka působením tlaku okolí stane člověk prahnoucí po penězích,“ řekl Bob Odenkirk.

Na jedné straně chce, aby byl na něj jeho bratr Chuck McGill (Michael McKean) hrdý, na straně druhé už ví, že nepatří do nóbl advokátské kanceláře. K tomu všemu je tu Kim, pro kterou by udělal cokoli na světě. Kim žije podle pravidel a imponuje jí Jimmyho spontánnost.

Drogový boss

Tvůrci přislíbili, že se dozvíme více i o Mikovi a Hectoru Salamancovi (Patrick Fabian), sociopatickém bossovi drogového kartelu, a také o tom, proč ho Mike (Jonathan Banks) hned nezabil.

„Uvidíte Gusa, který se vyvíjí. Podnikatele, který sbírá zkušenosti, aby se mohl pomstít. Ačkoli ví, jak dosáhnout svého cíle, je na začátku cesty. Divák, stejně jako když sleduje Jimmyho, netuší, co se odehrává v jeho hlavě,“ dodal představitel Gustava Giancarlo Esposito.

Reklama

Výběr článků

Načítám