Hlavní obsah

Černý Spider-Man a gayové? To lidé nekupují, míní manažer Marvelu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viceprezident Marvelu pro prodej David Gabriel uvedl, že komiksy s novými černými či homosexuálními hrdiny se neprodávají dobře. Podobně je to s ženskou verzí Thora.

Foto: Profimedia.cz

Komiks Spider-Man

Článek

Gabriel uvedl, že čtenáři ohrnují nos nad diverzitou a nechtějí ani ženské komiksové hrdinky. Od října minulého roku prodeje komiksů Marvelu klesají a podle něj je na vině diverzita.

V minulých letech se v komiksu objevilo množství nových postav, ale často jsou to jen politicky korektní - a často nesmyslné - verze těch starých, jako například Thor, který se proměnl v ženu, Spider-Man s tmavší kůží nebo gay Iceman.

V roce 2015 firma tvrdila, že „Thorka“ se prodává lépe než původní Thor, ale podle posledních informací je to naopak. Čtenáři žádají hlavně klasiku.

Později výroky upravil 

”Dozvěděli jsme se, že lidi už nechtějí další diverzitu. To jsme slyšeli, věřte tomu, nebo ne,“ řekl Gabriel. „Ať je to jakákoliv postava, která je jiná, jakákoliv nová, ženská nebo cokoliv, co není základní postava od Marvelu, lidé nad tím ohrnují nos.”

Později manažer vydal ještě další prohlášení, že někteří prodejci měli pocit, jako by Marvel opouštěl své staré hrdiny. Ale někteří fanoušci si prý oblíbili nové postavy jako Ms Marvel a Miles Morales. Ujistil, že nováčci určitě nebudou nikam odklizeni a Marvel bude nadále vymýšlet postavy, které odrážejí „nové hlasy a zkušenosti”.

Reklama

Výběr článků

Načítám