Hlavní obsah

Nové album zesnulého Chucka Berryho vyjde 16. června

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová deska amerického zpěváka, kytaristy a skladatele Chucka Berryho, který minulý týden zemřel, vyjde 16. června. Oznámila to vydavatelská společnost Decca Records.

Foto: Profimedia.cz

Chuck Berry

Článek

Album nazvané Chuck je první studiovou deskou tohoto průkopníka rokenrolu za téměř 40 let. Jako první z celkem deseti písní z alba si mohou fanoušci poslechnout skladbu Big Boys.

První Berryho studiová deska od roku 1979, kdy vydal album Rock It, obsahuje osm nových skladeb. Na desce se podílely i dvě z jeho dětí - Charles Berry Jr. jako kytarista a Ingrid Berryová na desce zpívá a hraje na harmoniku. „Pracovat na otcově desce bylo jedním z největších zážitků v mém životě,” vzpomněl na nahrávání Charles Berry Jr.

Nové album oznámil Berry loni v říjnu u příležitosti svých devadesátých narozenin. „Tato deska je věnována mé milované Toddy. Miláčku stárnu, pracoval jsem na téhle desce dlouho, teď už můžu pověsit kytaru na hřebík,” prohlásil loni v říjnu Berry. Desku věnoval své ženě Themettě, se kterou žil 68 let a s níž má čtyři děti.

Chuck Berry, k jehož nejslavnějším hitům patří Johnny B. Goode, Roll Over Beethoven či Rock and Roll Music, vydal dvě desítky studiových alb, většinu v 60. a 70. letech. První studiová LP deska nazvaná After School Session mu vyšla v roce 1957. Vydání té poslední se legendární muzikant nedočkal, zemřel minulý týden v sobotu ve svém domě v Saint Charles ve státě Missouri.

Reklama

Výběr článků

Načítám