Hlavní obsah

Podivínský detektiv v novém seriálu s Donutilem a Hádkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový detektivní seriál, jehož jméno zatím nebylo zveřejněno, točí televize Nova a produkční společnost Bionaut s Matějem Hádkem, Terezou Hofovou a Miroslavem Donutilem.

Foto: TV Nova

Tereza Hofová

Článek

Podle tvrzení televize seriál vychází ”z tradice klasických detektivních románů, ale je vyprávěný pro diváky 21. století.”

Odehrává se v advokátní kanceláři, která si platí vlastního soukromého vyšetřovatele, aby našel skutečné viníky trestných činů, ze kterých jsou obviněni klienti. Trochu podivínský Prokop Král (Matěj Hádek) se střetává s extrovertní a cynickou advokátkou Lenkou Braunovou (Tereza Hofová). Šéfa firmy si zahrál Miroslav Donutil.

Foto: Nova

Miroslav Donutil, Tereza Hofová a Jan Cina v novém seriálu

V sérii se objeví také Jan Cina, Anna Linhartová nebo Miloš Vávra a hlavním režisérem je Vladimír Michálek.

„Moje postava je velmi osobitá – trochu podivínský, nadprůměrně inteligentní soukromý vyšetřovatel. Je to člověk s problematickou minulostí - před 15 lety spáchal závažnou loupež a poté se skrýval před spravedlností. Po 15 letech je jeho zločin promlčený a on se vrací zpět. Čeká na něj několik překvapení, ale hlavně dostává druhou šanci napravit svoje minulé hříchy,“ řekl Matěj Hádek.

„Já hraju postavu mladého koncipienta v advokátní firmě. A na roli jsem se připravoval zodpovědně. Moje maminka totiž už dlouho dělá v jedné advokátní kanceláři, takže to prostředí už trochu znám. Atmosféra na place je skvělá, a tak se na natáčení těším,“ doplnil herec Jan Cina.

Reklama

Výběr článků

Načítám